Side Navigation

X

Zoran Vakula zabavio i poučio male Belišćane

 NOVOSTI|

U srijedu, 24. svibnja 2023. godine, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće posjetio je najpoznatiji metereolog u lijepoj našoj Zoran Vakula, koji je ujedno i jedno od najpoznatijih lica HRT-a.

Zoran Vakula autor je teksta za prvi hrvatski strip o meteorologiji, ali i prvih meteo-slikovnica. Autor je predstavio serijal svojih slikovnica nazivom Vremenaste priče, što uključuje pet slikovnica do sada –   Vjetropirasta, Oblačasta, Sunčasta, Pahuljasta i Kapljičasta.

Najmlađoj publici približio je temeljne pojmove meteorologije na izuzetno zabavan i poučan način. Kroz razne jezične igre, performanse i prikaz slikovnica, učenike se educiralo o vremenskim promjenama. Tako su se primjerice kroz primjenu meteoroloških pojmova u svakodnevnom govoru, djeci približili termini koji će im bolje shvatiti što su klimatske promjene i globalno zatopljenje.

Same slikovnice su namijenjene djeci predškolske i mlađe dobi te ih možete pronaći u našoj knjižnici.

Izvor: Zoran Vakula zabavio i poučio male Belišćane | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>