Side Navigation

X

HVIDR-a BARANJSKO PETROVO SELO

Udruga HVIDR-a BPS

Udruga HVIDR-a BPS uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, 17. studenog 2020. godine u popodnevnim satima zapalila lampaš za sve poginule u Domovinskom ratu ispred spomen ploče za sve poginule u Domovinskom ratu u Baranjskom Petrovom Selu.

Slika: Zvonimir Benak

Tekst: Branko Bobinac

POVODOM SVIH SVETIH I DUŠNOG DANA HVIDR-a BPS ZAPALILA LAMPAŠE

Na dan Svih svetih i Dušnog dana, HVIDR-a BPS je na sjećanje poginulim i umrlim braniteljima i naših suborcima položila lampaše i odala počast kod centralnog križa za branitelje u Valpovu, Belišću, na spomeniku na lijevoj obali Drave na bentu i u Baranjsko Petrovom Selu. Te zapalila lampaše na sjećanje našim članove HVIDR-a BPS koji su prerano preminuli.

slike i tekst: Zvonimir Benak i Branko Bobinac

Članovi HVIDR-a BPS volontiraju u crvenom križu

U ovim teškim vremenima kada je rizićno se kretati zbog kronovirusa članovi HVIDR-a BPS volontiraju u Crvenom Križu Grada Valpova i pomažu starima i nemoćnim koji ne mogu sami. Pomažu na području Grada Valpova i Belišće, te odlaze i u Baranju.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je viber_slika_2020-05-04_13-57-30-1024x578.jpg

slika: Zvonimir Benak

Tekst: Branko Bobinac

HVIDR-a BPS Odala počasti poginulima u akciji “Baranja”

U petak 3. Travnja HVIDR-a Baranjsko Petrovo Selo je odala počast poginulima u akciji „Baranja“ paljenjem svijeća i molitvom za poginule: Miroslav Bošković, Kruno Bračevac, Mirko Culek, Slavko Ivić, Zlatko Ivić, Đenet Mujkić, Mario Rupić, Josip Sabol, Darko Strugačevac, Marin Šarac, Mirko Šimara, Branko Špoljarić, Željko Tomić, Josip Topić i Josip Vrbanić. Dolazilo se pojedinačno i u tišini odavalo počast našim poginulim suborcima.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je viber_slika4-22020-04-03_13-04-44.jpg
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je viber_slika3_2020-04-03_13-04-49-1.jpg

slike i teks: Branko Bobinac

Druženje Članova HVIDR-a BPS i gostiju

12. siječnja 2020. god

Druženje članova HVIDR-a Baranjsko Petrovo Selo sa gostima iz HVIDR-a Belišće i HVIDR-a Bilje uz grah. Lijepo je vidjeti da se branitelji mogu družiti, i ujedno smo dobili i nove članove. Nama su svi branitelji jednaki i ne pravimo nikakve razlike među njima.

Tekst i slike:  Branko Bobinac