Side Navigation

X

HVIDR-a BPS

Čestit Božić i sretna Nova Godina

želi Vam HVIDR-a BPS

ODAVANJE POŠASTI UMRLOM ČLANU HVIDR-a BPS

Povodom godišnjice umrlog našeg člana Mije Đekamati 11. studenog 2021. god. na groblju Novog Bezdana smo odoli počast.

POVODOM SISVETA ODANA POČAST POGINULIM SUBORCIMA

U ponedjeljak, 1. studenoga 2021. godine, povodom blagdana Svih svetih upriličeno je polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomen obilježjima u Baranjsko Petrovom Selu, Torjancima i na bentu kod stare Drave, i odana počast  poginulim braniteljima i našim suborcima.

DRUŽENJE UZ BELU I FIŠ

U Baranjskom Petrovom Selu u petak 24. rujna 2021. godine ispred prostorija HVIDR-a BPS se kuhao fiš. Suci su imali težak posao, ali su na kraju odlučili koji je bio najbolji. Kako kažu koji je prvi kotlić ostao prazan on je najbolji.

DRUŽENJE UZ GRAH

DRUŽENJE UZ GRAH

Druženje uz grah je okupio dosta članova koji su došli na partiju bele sa svojim prijateljima, a pobjednik je bio grah i piče koje je prijalo poslije dobrog graha.

Slike i tekst HVIDR-a BPS

Fišijada u Belišću

Održana fišijada na belišćanskom bazenu Manifestacija “Mali grad-veliki ljetni doživljaj 2021.” četvrtak, 26. kolovoza 2021 godine sa početkom u 17,00 sati, tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Kao i protekle godine, natjecanje se odvijalo na prostoru belišćanskog bazena, gdje se okupilo 15 majstora kotlića s područja Belišća i prigradskih naselja. Svaki od njih je imao svoje goste, a u skladu s epidemiološkim mjerama, u ekipi je moglo biti samo osam osoba, svi s EU digitalnom COVID potvrdom. Uz ugodno druženje po završetku kuhanje u 19,00 sati su predani uzorci sudcima koji su izabrali tri najbolja po svom mišljenju, koja idu na državno prvenstvo u Belom Manastiru. Svi ostali smo bili četvrti da se nitko ne ljuti, fiš se pojeo piče se popilo tako da je prošlo ugodno druženje koje se produžilo i poslije proglašenja pobjednika

Dan pobijede i domovinske zahvalnosti i

Dan hrvatskih branitelja

Udruga HVIDR-a BPS svečano obilježavajući i prisjećanje na pogurnule u domovinskom ratu 05. Kolovoza na Dan pobijede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, posebno zahvaljujemo svim braniteljima i njihovim obiteljima, obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, te svim ljudima dobre volje čestitamo Vam Dan pobijede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu vojno-redarstvenu akciju „Oluja“. Poslije održane mise u crkvi članovi Udruge HVIDR-a BPS su položili lampaše pored spomen ploče za sve poginule u Domovinskom ratu u Baranjsko Petrovom Selu.

30. godišnjice osnutka 107. brigade ZNG  Vukova sa Drave

Povodom 30. godišnjice osnutka 107. brigade ZNG  Vukova sa Drave 28. lipnja 2021. godine članovi HVIDR-a BPS odali su počast svim poginulim braniteljima na Centralnom križu na gradskom groblju Valpovo. Posjetili i kolege koje su dali svoj život za obranu domovine, a imaju grob na groblju Valpovo i zapalili svijeću i pomolili se. Poslije toga su otišli na spomenik 107. brigade ZNG  Vukova sa Drave pored tenka na Karašici odali počast svojim poginulim suborcima i još jednom rekli veliko „HVALA“.

Tekst i slike: Zvonimir Benak

30. obljetnica osnutka 107. brigade ZNG

Otvaranje izložbe starog oružja i slika povodom obilježavanja 30. obljetnice osnutka 107. brigade ZNG nazoćili su i članovi HVIDR-a BPS. Poslije uvodnog govora gradonačelnika Valpova, general pukovnik Barić je otvorio izložbu koju smo pogledali i prisjetili se kako je tada bilo. To je bilo ugodno druženje sa svojim suborcima i prisječivanja tih dana. Poslije ugodnog ambijenta siječanja na prošle dane, družili smo se neslužbeno uz domijenak.

slike: Vladimir Vazdar

Tekst: Branko Bobinac

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA

U petak 18. Lipnja 2021. godine u Baranjskom Petrovom Selu sa početkom u 17 sati počela je izvanredna izborna skupština HVIDR-a BPS. na skupštini je bila samo jedna točka, i to izbor novoga predsjednika. Gospodin Radovan Bilić je dao ostavku na mjesto predsjednika udruge HVIDR-a BPS zbog osobnih i zdravstvenih razloga. Zahvalio se na prilici da sudjelujem u stvaranju i radu udruge HVIDR-a BPS i poželio novom predsjedniku Dežo Harci da nastavi sa uspješnim radom udruge. Novi predsjednik Dežo Harci se zahvalio na ukazanom povjerenju i obećao da neće iznevjeriti povjerenje koje mu je ukazano. Po završetku sjednice smo se družili uz domjenak.

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS

Sretan i blagoslovljen uskrs svim članovima HVIDR-a BPS i ljudima dobre volje koji slave po julijanskom kalendaru.

HVIDR-a BPS

Plan financiranja programskih aktivnosti udruga sredstvima Proračuna Osječko-baranjske županije u 2021. godini nalazi se na službenoj stranici Osječko-baranjske županije .
 
http://www.obz.hr/index.php/udruge

Potpisivanje ugovora ispred Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje dana 5. svibnja 2021. godine u vremenu od 08.30 do 13.30 h, Mala vijećnica, Županijska 4, Osijek.
ČESTITKA PRIGODOM SVJETSKOG DANA ROMA

Svim pripadnicima romske nacionalnosti na području čitave Republike Hrvatske upućujemo najiskrenije čestitke povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma.

Odavanje počasti poginulim suborcima

Zapovjednik ZP Osijek, general Karl Gorinšek, planira i izvodi kontroverznu akciju upada u Baranju. Napad počinje prelaskom preko Drave 03. travnja 1992. godine u 05,35 sati i izvodi se na dva glavna smjera: jedan koji izvodi od Valpova te drugi kod Osijeka na desnom krilu, sa zamisli da se snagama na desnom krilu odsjeku prometnice prema Vukovaru, a preko lijevog krila prodre dublje u Baranju.
Zbog slabe koordinacije, odnosno manjkavom sustavu vođenja i zapovijedanja koji je bio opterećen miješanjem političkih i vojnih odgovornosti, akcija propada te se snage HV povlače uz značajne gubitke u ljudstvu i tehnici. 107. brigada HV-a koja je nastupala na valpovskom smjeru imala je 14 poginulih, 2 nestala i 70 ranjenih.

U spomen na poginule u akciji „Baranja“ HVIDR-a BPS je zapalila lampaše i pomolila se pored spomenika poginulim suboraca.

Slike Zvonimir Benak

Tekst Branko Bobinac

DONACIJA DRVA OD HRVATSKIH ŠUMA

Udruga HVIDR-a BPS je javnim natječajem od Hrvatskih Šuma dobila donaciju od 40m3 višemetarskog ogrijevanog drva. Članovi HVIDR-a BPS su svojim snagama izrezali i precijepili, te podijelili drva članovima udruge.

Zahvaljujemo se župniku u Baranjsko Petrovom Selu što nam je ustupio crkvenu zemlju da možemo ostaviti drva i tako ih izrezati i odvesti našim članovima.

Ovim putem se zahvaljujemo HRVATSKIM ŠUMAMA na velikodušnoj donaciji kojoj su pomogli našim članovima.

slikei tekst: Branko Bobinac

Čestit Božić i sretna Nova2021. godine ud srca Vam želi

HVIDR-a BPS

HVIDR-a BPS ODAJE POČAST POGINULIMA U AKCIJI TORJANCI

U akciji Torjanci 30.11.1991. godine poginuli su naši suborci i branitelji RH Marko Pavlović, Pavo Horvat, Damir Banović i Darko Dervenšek.

Članovi HVIDR-a BPS- Novi Bezdan odali su počast kod spomen ploče u Torjancima u skladu sa preporukama kriznog stožera.

Neka im je slava i hvala.

Obilježavanje godišnjice smrti Mijo Đekamati. 26.11.2020.god.

Dana 26.11.2020. godine članovi udruge HVIDR-a BPS je odala počast u Novom Bezdanu svom preminulom članu Miji Đekamati paljenjem svijeća i molitvom.

Laka mu zemlja

Udruga HVIDR-a BPS

Udruga HVIDR-a BPS uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, 17. studenog 2020. godine u popodnevnim satima zapalila lampaš za sve poginule u Domovinskom ratu ispred spomen ploče za sve poginule u Domovinskom ratu u Baranjskom Petrovom Selu.

Slika: Zvonimir Benak

Tekst: Branko Bobinac

POVODOM SVIH SVETIH I DUŠNOG DANA HVIDR-a BPS ZAPALILA LAMPAŠE

Na dan Svih svetih i Dušnog dana, HVIDR-a BPS je na sjećanje poginulim i umrlim braniteljima i naših suborcima položila lampaše i odala počast kod centralnog križa za branitelje u Valpovu, Belišću, na spomeniku na lijevoj obali Drave na bentu i u Baranjsko Petrovom Selu. Te zapalila lampaše na sjećanje našim članove HVIDR-a BPS koji su prerano preminuli.

slike i tekst: Zvonimir Benak i Branko Bobinac

Članovi HVIDR-a BPS volontiraju u crvenom križu

U ovim teškim vremenima kada je rizićno se kretati zbog kronovirusa članovi HVIDR-a BPS volontiraju u Crvenom Križu Grada Valpova i pomažu starima i nemoćnim koji ne mogu sami. Pomažu na području Grada Valpova i Belišće, te odlaze i u Baranju.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je viber_slika_2020-05-04_13-57-30-1024x578.jpg

slika: Zvonimir Benak

Tekst: Branko Bobinac

HVIDR-a BPS Odala počasti poginulima u akciji “Baranja”

U petak 3. Travnja HVIDR-a Baranjsko Petrovo Selo je odala počast poginulima u akciji „Baranja“ paljenjem svijeća i molitvom za poginule: Miroslav Bošković, Kruno Bračevac, Mirko Culek, Slavko Ivić, Zlatko Ivić, Đenet Mujkić, Mario Rupić, Josip Sabol, Darko Strugačevac, Marin Šarac, Mirko Šimara, Branko Špoljarić, Željko Tomić, Josip Topić i Josip Vrbanić. Dolazilo se pojedinačno i u tišini odavalo počast našim poginulim suborcima.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je viber_slika4-22020-04-03_13-04-44.jpg
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je viber_slika3_2020-04-03_13-04-49-1.jpg

slike i teks: Branko Bobinac

Druženje Članova HVIDR-a BPS i gostiju

12. siječnja 2020. god

Druženje članova HVIDR-a Baranjsko Petrovo Selo sa gostima iz HVIDR-a Belišće i HVIDR-a Bilje uz grah. Lijepo je vidjeti da se branitelji mogu družiti, i ujedno smo dobili i nove članove. Nama su svi branitelji jednaki i ne pravimo nikakve razlike među njima.

Tekst i slike:  Branko Bobinac