Side Navigation

X

Vaše vijesti

Poštovani građani grada Belišća i svih prigradskih mjesta izađite na svoja glasačka mjesta i glasajte za svog kandidata, ne dozvolite da vam uzmu Vaš glas. U slučaju da nije Vaš kandidat na listi i ne znadete za kome da dadete svoj glas, vaše ustavno pravo je da zaokružite sve kandidate (poništite listić) i to je vaš glas.

OVO JE SLIKA GRADSKIH VJEČNIKA SNIMLJENA 12.05.2021.


Gdje je slika gradskih vijećnika 2017. – 2021. godine, dali ih se netko stidi. SRAMOTA
Branko


ULAGANJE U BUDUČNOST

PROJEKAT POD NAZIVOM VODOVOD I ODBODNJA VALPOVO- BELIŠĆE

Ovako trenutno izgleda projekat ulaganje u budućnost, sa ovim projektom je uništeno je  sve zelenilo na trgu, tu su bile lipe i kesteni pod kojim su se igrali najstariji Belišćani. Važno pitanje gdje će se igrati naša unučad.

Branko

Nastavlja se devastacija zelenila u centru grada Belišća

  Tko je taj da ruši stabla u centru grada Belišća koja su starija od i jednog stanovnika grada Belišća. Sad će ostati samo beton i ništa više barem još 20. godina.
 Ispod tih stala su odrastale generacije Belišćana, a šta će sad naša unučad odrastati na betonu. 
 Branko 

SKUPLJANJE POTPISA ZA IZBRE 2021. GOD U BELIŠĆU

Skupljanje potpisa u Belišću je sada trend, u Belišću na tržnici se skupljaju potpisi u oči upada štand gospodin Burića i gospođe Vučemilović, gdje su zauzeli jedina dva označena mjesta za INVALIDE, jer su im preći izbori nego invalidi. Nisu osigurali zamjenska mjesta za invalide.
 Izvor: Branko

NASTAVLJA SE DEVASTACIJA U IME NEČEGA ILI NEKOGA

Kome su smetale naše lipe koje su oduvijek bile tu ispred kina da prave lipov hlad, da se mogu bezbrižno igrati djeca kao što smo se i mi bezbrižno igrali.  Tko se iživljava sa poviješću grada Belišća da bi ljećio svoje bolesne ambicije, u ime nas svih BELIŠĆANA koji smo se tu rodili i odrasli, uz opravdanje da će Belišće biti ljepše kad to bude gotovo, a veliko pitanje tko će to dočekati. Kako je krenulo moglo bi biti gotovo za 10 - 20 godina.
Branko

Kako se riješiti suvišnijeg lišća

Moram priznati da se nikad ne bi sjetio kako da se riješim lišća koje počinje u jesen, a ostaje do proljeća i uvijek negdje proletava sa vjetrom. Nije ga briga da je to drvo raslo 45 do 50 godina sa svima nama, ako mu smeta za njemu poznati plan u koje se drveće ne uklapa, umjesto da je u plan ugradio i postojeće drveće on ih odreže bez imalo srama. Šta rade zeleni koji bi trebali dići svoj glas

 „ To je zdravo drveće, ne odrezati nego urediti.“

Branko

Grad Belišće se uređuje na veliko „DOLAZE IZBORI“

Raskopano i ostavljeno tako da svi vidi. Nije bitno što je nered i nije lijepo za vidjeti. Što kažu pojedinci bit će lijepo kad se napravi.

NAŠ BESKUČNIK

U gradu Belišću imamo jednog beskućnika koji spava u centru grada Belišća koji se trenutno prekopava, a gdje će spavati naš beskućnik.

Klizalište u Gradu Belišću

Nema više klizališta u Gradu Belišću, neka se građani Grada Belišća pitaju koliko je novaca potrošeno za klizalište koje je radili par sati dnevno i dali nam je to bilo potrebno u ovo doba pandemije.

Tko je ukrao dječje igralište

Iako se virus ubrzano širi i na velika vrata ušao u Grad Belišće, gdje bi trebalo postrožiti mjere za okupljanja, netko je dao uklonio dječje igralište i staviti će klizalište da se djeca i roditelji mogu brže zaraziti.

Branko

UDRUGA HVIDR-a BARANJSKO PETROVO SELO SUDJELOVALA U OBILJEŽAVANJU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN BRANITELJA

Po prvi put HVIDR-a BPS je sudjelovala na obilježavanju dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana branitelja u srijedu, 5. kolovoza 2020. godine, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu biciklističku vožnju “Biciklom do spomenika” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  Okupljanje je bilo ispred zgrade Grada Belišća u 9 sati, poslije zajedničke fotografije krenulo se prema spomeniku poginulim braniteljima na bentu.

Po dolasku na spomenik polaganjem vijenaca i paljenje svijeća odana je počast svim poginulima i ranjenim braniteljima u Domovinskom ratu. Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvele su članice Ženske vokalne skupine „Bocanjevčanke“, a službu riječi predvodio je fra Tomislav Vrsaljko iz Župe sv. Josipa Radnika iz Belišća.

Poslije službenog dijela programa uputili smo se u ribički dom na domjenak. Po dolasku smo se družili sa suborcima 107 brigade i prisjećali se ratnih dana u 107 brigadi.

Tekst: Branko Bobinac

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Članovi HVIDR-a BPS volontiraju u crvenom križu

U ovim teškim vremenima kada je rizićno se kretati zbog kronovirusa članovi HVIDR-a BPS volontiraju u Crvenom Križu Grada Valpova i pomažu starima i nemoćnim koji ne mogu sami. Pomažu na području Grada Valpova i Belišće, te odlaze i u Baranju.

POČETAK IZGRADNJE POS STANOVA

Napokon smo dočekali da počne izgradnja POS stanova u Belišću. Nadam se da će biti objavljeno na gradskim stanicama koliko je m2  stana, i tko je na listi za kupnju stana.

no images were found

Druženje članova HVIDR-a Baranjsko Petrovo Selo sa gostima iz HVIDR-a Belišće i HVIDR-a Bilje uz grah. Lijepo je vidjeti da se branitelji mogu družiti, i ujedno smo dobili i nove članove. Nama su svi branitelji jednaki i ne pravimo nikakve razlike među njima.

Tekst i slike:  Branko Bobinac

Završen je ECDL edukacija  za osnovno korištenje računala koje je vodila agencija Algebra sa predavačicom Tenom, u Gradu Belišću. Svi polaznici su završili, a to su: Barbara, Branka, Snježana, Dubravka, Ivica, Maja, Mirela, Maja, Barbara, Martina, Veronika, Ivana, Blaženka i Branko. Polaznici će dobiti Europski certifikat da su završili edukaciju za rad na računalu, a istu će moči upisati u radnu knjižicu.

9. SUSRET PJESNIKA ČEPIN 2019.

U Čepinu 19. listopada 2019 godine sa početkom u 18 sati kao organizator i pjesnik Franjo Kopecki je po deveti put organizirao tradicionalni 9. susret pjesnika Čepin 2019. Na tom susretu su sudjelovali „Pjesnici“ iz Belišća Zdravko Kokorić, Mladen Šarlija, Josip Štajmaher  i pjesnici iz Belišća ispred udruge ZUM. Susret su otvorili učenici i pjesnici iz osnovne škole u Čepinu sa svojim pjesmama koje su objavili u zbirci pjesama pod nazivom 9.susret pjesnika Čepin 2019., a poslije njih i svi ostali pjesnici iz cijele slavonije,baranje, srijema i Zagreba. Uz pjesnike su sudjelovali i KUD „KOLO„ iz Narda uz prikladne narodne pjesme šokadije.

slike: Branko Bobinac

tekst: Branko Bobinac

no images were found

slike: Branko Bobinac

tekst: Branko Bobinac

VEČER POEZIJE U BELIŠĆU

U petak  27. 09. 2019.godine održano je pjesničko veće pod nazivom „VEČER POEZIJE U BELIŠĆU“ u velikoj vijećnici grada Belišća s početkom u 18,00 sati.

   Program se odvijao u dva djela.

U prvom djelu programa bila je prezentirana knjiga poezije „Sjećanje na Tenu“od Zdravka Kokorića. Zdravko je sam čitao svoje pjesme iz knjige. S obzirom da on piše pjesme i na čakavskom dijalektu pa je pročitao nekoliko i tih pjesama što je publika srdačno prihvatila.

   Voditelj prvog dijela večeri bio je mr. sc. Jozo Bogdanović.

U glazbenom djelu večeri nastupili su učenici, polaznici glazbene škole iz Belišća. Oni su sa svojom glazbom uljepšali prvi dio večeri.

  Nastupili su slijedeći učenici: Lana Rado, Ana Balentić, Jakov Dandić, Tomislav Slačanac, Ivan Ružić, Adrian Ivanković i David Grgić. Sa učenicima je također cijelo vrijeme bio i voditelj glazbene škole u Belišću gospodin Danijel Čehajić.  Gospodin Zdravko im je po završetku prvog dijela večeri osobno uručio skroman poklon, zahvalnicu i po jedan primjerak knjige „Sjećanje na Tenu“.     

     U drugom dijelu programa nastupio je veći broj pjesnika kako iz Belišća tako i iz drugih mjesta Osječko-baranjske županije. Svoje pjesme čitali su slijedeći pjesnici: Kornelija Fešiš, Frano Budić, Jozo Bogdanović, Blanka Karšić Šimunović, Danica Lebinac Andrašić, Franka Zetajić, Reza Stanković, Stjepan Šmit Kovač Brijačak, Jozo Flegar, Željko Potnešil, Ljubica Mandić, Zoran Marić, Lidija Sopjanac, Želimir Hajdinjak, Milenko Vasiljević, Magdalena Teufel, Helena Sabo, Josip Lakušić Bebrinski, Zorislav Vidaković, Josip Štajmaher, Zlatko Krznarić i na kraju Zdravko Kokorić. Svi nazočni su bili veoma srdačni i opušteni da se na kraju zaboravilo i na vrijeme.

    Na kraju večeri  pjesnicima i izviđačima programa dodijeljene su zahvalnice i po jedan primjerak knjige „Sjećanje na Tenu“.

    Voditelj drugog dijela večeri bio je Stjepan Šmit Kovač Brijačak. Za glazbeni dio večeri bio je zadužen Predrag Matijanić. On je sa svojim pjesmama uveseljavao sve prisutne i sa svojom glazbom ukrasio ovo pjesničko veće.    

    Po završetku drugog dijela večeri bio je skroman domjenak za sve prisutne. Dok su svi opušteno uživali u osvježavajućim pićima i u ostalom ponuđenom zabavljao ih je Zdravko Pavlović na harmonici. Dok su neki pjevali uz zvuke harmonike neki su i zaplesali.

Večer je završila u veoma ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Tekst: Zdravko Kokorić

Slike: Branko Bobinac

no images were found

Udruga Umirovljenika Grada Belišća

Izvještajna skupština Udruga Umirovljenika Grada Belišća

       U petak 14. lipnja 2019 godine održana je redovita izvještajna skupština Udruge Umirovljenika Grada Belišća. Skupštinu je vodio Zdenko Weber, a izvješća o radu i financijskog izvješća udruge iz 2018 godine  je pročitao Zdravko Majer kojeg su podržali članovi udruge. Po završetku službenog programa nastavilo se neslužbeno druženje uz čobanac i razgovor.

Udruga Umirovljenika Grada Belišća

 

Na redovnom sastanku upravnog odbora Udruge Umirovljenika Grada Belišća koji je održan 26. Travnja 2019 godine na kojem je uz ostale zaključke doneseno odluka da se svim umirovljenicima Grada Belišća i prigradskim naseljima čestita  01. Svibanj dan Grada Belišća i međunarodni dan rada uz slogan.

Vidimo se na proslavi dana Grada Belišća 30. Travnja na desnoj obali Drave.

Što se tiče rezanja drva cijena i termin po dogovoru.

Evo i mi smo dobili punionicu za električne automobile, samo se pitam dali u Belišću ima električni automobil.

Ovako to stoji u Gradu Belišču

Ovo su gradski vijećnici u gradu Belišću, skoro poslije dvije godine od zadnjih izbora.

Počeli su dugo očekivani građevinski radovi na nogometnom stadionu.

Dobili smo još jednu pametnu klupu, nadam se da će ju imati tko koristit.

Ovako izgleda odgovor na moje pitanje za odvoz miješanog komunalnog otpada:

Poštovanje!

            Prilikom vračanja potpisane i ispunjene izjave o načinu korištenja usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada u veljači 2018 god. Shodno ugovoru ste bili dužni vratiti potpisan ugovor u roku od 8 dana, što se nije desilo, čekali smo više mjeseci. Trebali ste nam dostaviti i komposter za bio otpad što ste dužni shodno ugovoru.

             Moj miješani komunalni otpad čini bio otpad oko 80% od ukupnog volumena smeča. Pošto ste ovaj tjedan čipirali naše kante za smeće, a djelatnici koji su došli rekli su da naplata odvoza komunalnog otpada kreče od 01. Studenog 2018 god. I da će bit 4kn po odvozu.

        Moje pitanje glasi:

  • Zašto nam povećavate naknadu za odvoz miješanog komunalnog otpada, kad nam niste dali mogućnost odvajanja bio otpada što ste bili dužni. Nije se ništa promijenilo  osim povećanja cijene naplate.
  • Kada ćemo dobiti spremnik za bio otpad, jer po dobivenom spremniku bio otpad od tada bi trebali naplaćivati odvoz miješanog komunalnog otpada, a ne sad samo povećati cijenu za uslugu koju niste napravili.

Od Vas očekujem pisani odgovor

Odgovor došao pošto sam zamolio gradonačelnika da urgira za odgovor:

 
 Kombel d.o.o.  za komunalne  djelatnosti  Radnička 1/B 31551 Belišće  OIB: 24110100646,  MB: 0578746  Tel: 031/ 662 243, Fax: 031/ 664 022  e-mail: kombel@kombel.hr BR: _______________ Belišće, ___________
             

PREDMET: Odgovor na dopis –

Poštovani,

Vašim dopisom upućenim e-mailom postavili ste nekoliko pitanja u vezi implementacije nove Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom (NN50/2017) na području Grada Belišća.

Nakon podijele Izjava o načinu korištenja javne usluge, Vašeg očitanja na istu, čekali smo  da se sve Izjave vrate u Kombel, kako bi mogli sastaviti novu bazu korisnika i tada vratiti svakom korisniku.

Kombel d.o.o. aplicirao je naobjedinjeni projekt nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada kao ikompostere koje provodi FZOEU te se čeka završetak javne nabave kada bi svakaJLS dobila potreban broj spremnika i kompostera za koje se prijavila. S obziromda je to proces koji traje, biorazgradivi otpad možete kompostirati i bezkompostera na način da iskopate rupu u zemlji dimenzije 1,0×1,0 metar, dubine1,0 m i tu odlagati biorazgradivi otpad ili ograditi prostor istih dimenzijadrvenim paletama ili nekom drugom čvrstom ogradom i u taj prostor odlagatibiorazgradivi otpad iz kućanstava.

Sukladno Uredbi (NN50/2017), struktura cijene usluge odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada sastoji se od fiksnog dijela i varijabilnog dijela. Fiksni dio cijene iznosi 40,68 kuna/mjesečno (cijena s PDV-om), dok varijabilni dio ovisi o broju odvoza čipiranog spremnika od 120 litara. Cijena jednog pražnjenja iznosi 4,07 kn/pražnjenju (cijena s PDV-om). Vidljivo je kako novi sustav obračuna stimulira odvajanje korisnih komponenti otpada (papir, karton, plastika, biorazgradivi otpad, staklo, PET/MET, tekstil) od miješanog komunalnog otpada. Kombel d.o.o. odvozi papir, karton i plastični otpad, dok preostale vrste otpada možete odložiti u spremnike za pojedine vrste otpada u Gradu Belišću ili na reciklažnom dvorištu na adresi Starovalpovački put 65a.

S poštovanjem!

                                                                                  Direktorica KOMBEL d.o.o. Belišće

                                                                                   mr.sc. Marina Novoselnik, dipl.oecc.

Čestit Božić i Sretna nova 2019 godina svim posjetiocima ove stranice.

 

 

Odvoz zelenog otpada!

 

Ovako izgleda kad Kombel odveze zeleni otpad koji stoji tri mjeseca.

 
                  Izvor:  cisto.belisce@gmail.com – Gmail

 

 

 

Uveliko se uređuje Belišće za nadolazeće blagdane, kao klizalište i ukrašavanje grada sa novogodišnjim ukrasima.

 

 

 Izvor:  cisto.belisce@gmail.com – Gmail

 

 

Evo još jedan spomenik.

 

Izvor: spomenik – cisto.belisce@gmail.com – Gmail

 

 

Gdje su odletjele naše golubice.

 

Izvor: Golubice – cisto.belisce@gmail.com – Gmail

 

TEXBOX

 

Odvoren je second hand shop pod nazivom dučana  TexBox u Valpovbu na arkinom parkiralištu.

            Izvor:  cisto.belisce@gmail.com – Gmail

 

Ja sam predao svoj prijedlog što bi se trebalo raditi u gradu Belišću, a dali ste Vi predali svoj?

 

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PRIJEDLOGA ZA PRIPREMU PRORAČUNA GRADA BELIŠĆA ZA 2019. GODINU

Objavljeno: 18. 10. 2018.

U pripremi je izrada prijedloga Proračuna Grada Belišća za 2019.g.

Grad Belišće poziva sve građane da se aktivno uključe u kreiranje Proračuna Grada Belišća za 2019. godinu i dostave svoje prijedloge i ideje.

Obrazac za sudjelovanje građana u kreiranju proračuna može se preuzeti na web stranici Grada Belišća.

Rok za dostavu prijedloga je  zaključno do 5. studenoga 2018.g.

Svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se, a oni koji budu prihvaćeni, ugradit će se u konačan prijedlog Proračuna Grada Belišća za 2019.g. te će biti proslijeđeni Gradskom vijeću grada Belišća na razmatranje i usvajanje.

*osobni podatci građana koristit će se isključivo u svrhu prikupljanja prijedloga za proračun Grada Belišća za 2019.g. i ni u koje druge svrhe

JAVNI POZIV GRADA BELIŠĆA ZA DOSTAVU PRIJEDLOGA ZA PRIPREMU PRORAČUNA ZA 2019..docx

Obrazac-prijedlozi za Proračun Grada Belišća za 2019.g.

 

 

 

Žurna intervencija u Mlinaru