Side Navigation

X

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

UUGB podijeli 150kg kvalitetnog brašna.

UUGB opet je darovala svoje starije i nemoćne sugrađane iz Grada Belišća sa brašnom.

Podijelili smo 150kg vrlo kvalitetnog brašna, doniranog od strane Granolio d.d. Velika Kopanica. Ovim putem se od srca zahvaljujemo Granoliu d.d. čije brašno slovi medu najboljima u RH.

Posebno se zahvaljujemo menadžerici Pavici Varga  koja je prepoznala važnost doniranja u ovim teškim vremenima, pogodbenim virusom COVID 19.

Tekst i slika : Radoslav Vuksanić

Belišće, 29. prosinac 2020. godina

UUGB PODJELILA 100KG MANDARINA STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA.

Novo vodstvo Udruga Umirovljenika Grada Belišća sa novim vodstvom na čelu sa gos. Radoslavom Vuksanićem u samo par mjeseci doveli su udrugu do prepoznatljivosti kako u gradu tako i u županiji. Što svjedoče i brojna učlanjena u udrugu.

Udruga je vrlo aktivna prijavljuje se na natječaje kao i programe u Županiji. Jedan od tih projekata prijavili smo se na natječaj OBŽ ”Pametna sela”, kao  i program

”ZAŽELI 2” gdje smo sa partnerskom Udrugom HVIDR-a Belišće prošli u programu koji financira EU te dobili mogućnost zapošljavanja 12 žena kao gerento domaćice što znači da će pomagati 76 starih i nemoćnih građana Grada Belišća , na što smo izrazito ponosni.

Pridružili smo se akciji što je organizirala LAG Karašice iz Petrijevaca pomoć našim OPG iz doline Neretve te preko svojih članova plasirali preko 1000kg svježe ubrane mandarine.

Udruga je svakim danom sve veća i sad imamo preko 60 članova, a bilo bih nas i više da imamo svoje prostorije, jer na žalost još uvijek bez svojih prostorija koje su im nužne za kvalitetniji rad udruge i pomaganje našim članovima.

Nadamo se da će se i to uskoro promijeniti te da će nam Grad Belišće nakon brojnih pisanih zamolbi za dijalog sa Gradskom upravom nismo dobili tu nužnu prostoriju za naš kvalitetniji rad sa starima i nemoćnim građanima Grada Belišća, a kojih ne manjka u Gradu Belišću.

Možemo se pohvaliti da smo svojim starijim i nemoćnim sumještanima podijelili 100kg mandarina i 250 kom zaštitnih maski, dezinficijensa te kalendara za predstojeću 2021. godinu.

Iskoristit ćemo ovu priliku te se zahvaliti svim donatorima, između kojih su ”ODVODNJA” d.d. Darda i AUTO-MOTO MANIA d.o.o. Belišće i svima onima koji su htjeli ostati anonimni.

Izrazito se zahvaljujemo  županu Ivanu Anušiću i  OBŽ koja nam je izašla u susret  odobrila znatna financijska sredstva za sufinanciranje programa ”Zaštita i skrb o starijim i nemoćnim osobama”

Zahvaljujemo se i gradu Belišću na odobrenim sredstvima za projekat za 2020g.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

Čestit Božić i sretna Nova 2021. godine od srca vam želi Udruga Umirovljenika Grada Belišća

UUGB PODIJELILA ZAŠTITNIH MASKI NA BELIŠĆANSKOJ TRŽNICI

U subotu 05. prosinca 2020. godine Udruga Umirovljenika Grada Belišća je podijelila 250 komada jednokratnih zaštitnih maski našim sugrađanima ispred Tržnog centra Grada Belišća. Maske su dijelili Radoslav Vuksanić – predsjednik, Zdenka Rakić, Branko Bobinac …, a odaziv je bio veoma dobar i maske su se podijelile u 30 minuta, i od svakog smo dobili veliko hvala sa komentarom „ Zar se to netko sjetio i misli na nas male ljude“.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

Udruga Umirovljenika Grada Belišća na poginule Domovinskog rata


UUGB je sudjelovala na odavanju počasti poginulima u Domovinskom ratu u Parku dragovoljaca Domovinskog rata u Gradu Belišća. Uz prigodan program uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u utorak 17. studenog 2020. godine sa početkom u 19,30 sati zaslužne su učenice Željka Kobzi i Patricija Pilav iz 2.a razreda Opće gimnazije Srednje škole Valpovo i župnog vikara fra Mirko Miškovića koji se pomolio za sve žrtve rata. Pridržavajući se epidemioloških preporuka zapalili smo lampaš i pomolili se za sve žetve rata sa ostalim sudionicima.

slike: Tin Lacković

tekst: Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

Udruga Umirovljenika Grada Belišća se priključila hvala vrijednoj akciji koju je organizirao LAG KARAŠICA iz Petrijevaca za pomoć proizvođačima iz Metkovića preko svojih članova plasirali su 610 kg mandarina. Mandarine su svježe ubrane i ukusne.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA SUDJELOVALA U OBILJEŽAVANJU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN BRANITELJA

U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu biciklističku vožnju “Biciklom do spomenika” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  Okupljanje je bilo ispred zgrade Grada Belišća u 9 sati, poslije zajedničke fotografije krenulo se prema spomeniku poginulim braniteljima na bentu.

Po dolasku na spomenik polaganjem vijenaca i paljenje svijeća odana je počast svim poginulima i ranjenim braniteljima u Domovinskom ratu. Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvele su članice Ženske vokalne skupine „Bocanjevčanke“, a službu riječi predvodio je fra Tomislav Vrsaljko iz Župe sv. Josipa Radnika iz Belišća.

Poslije službenog dijela programa uputili smo se u ribički dom na domjenak.

Tekst: Branko Bobinac

Slike preuzete sa gradske stranice

Udruga umirovljenika grada Belišća sudjelovala na 5. Državnom natjecanju u kuhanju čobanca kojeg je kuhao Ivan Orsag.  Po završetku natjecanja podijeljene su zahvalnice i medalje svim kuharima. Čobanac je bio odličan vidi se na slici i osvojio je četvrto mjesto.

Izvještajna skupština Udruga Umirovljenika Grada Belišća

U petak 14. lipnja 2019 godine održana je redovita izvještajna skupština Udruge Umirovljenika Grada Belišća. Skupštinu je vodio Zdenko Weber, a izvješća o radu i financijskog izvješća udruge iz 2018 godine  je pročitao Zdravko Majer kojeg su podržali članovi udruge. Po završetku službenog programa nastavilo se neslužbeno druženje uz čobanac i razgovor.