Side Navigation

X

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

UUGB tradicionalna podijelila prehrambene pakete svojim članovima

Ovaj nesebični čin solidarnosti i brige, tradicionalno organiziran pred nadolazeći blagdan „Uskrs“, predstavlja izraz dubokog poštovanja i brige za umirovljenike u zajednici. UUGB izražava iskrenu zahvalnost Osječko-baranjskoj županiji na njihovom dragocjenom razumijevanju i velikodušnoj donaciji koja je omogućila provedbu ove hvalevrijedne akcije. Bez takve podrške, udruga ne bi bila u mogućnosti pružiti ovakve oblike pomoći i podrške svojim članovima umirovljenicima.

U subotu, 23. ožujka 2024. godine, Udruga Umirovljenika Grada Belišća (UUGB) organizirala je podjelu prehrambenih paketa svojim članovima u gradu Belišću i prigradskim mjestima Gatu, Tiborjancima i Bocanjevcima. U sklopu ove hvalevrijedne inicijative, članovima su podijeljeni vrijedni prehrambeni proizvodi u cilju olakšanja njihovih svakodnevnih životnih izazova.

Ukupno su podijeljene značajne količine prehrambenih artikala, uključujući 120 kilograma šećera, 120 litara ulja, 114 kilograma brašna te 1140 konzumnih jaja. Ovi proizvodi pružaju važnu podršku članovima Udruge umirovljenika Grada Belišća, doprinoseći njihovom boljem životnom standardu i zadovoljstvu.

Slike i tekst Branko

OBAVIJEST ZA ČLANOVE UUGB

Poštovani članovi Udruge Umirovljenika Grada Belišća,

Želimo vas obavijestiti da će se podjela prehrambenih paketa povodom nadolazećeg blagdana “Uskrsa” održati u subotu, 23. ožujka 2024. godine, u vremenu od 10:00 do 11:00 sati. Podjela će se odvijati u prostorijama HDZ-a, smještenim na adresi Kralja Tomislava 200.

Srdačno vas pozivamo da prisustvujete i preuzmete svoje pakete.

S poštovanjem Branko

Smartfon moj prijatelj

Dana 28. veljače 2024. godine, Udruga umirovljenika Grada Belišća (UUGB) organizirala je u popodnevnim satima radionicu pod nazivom “Smartfon moj prijatelj”. Ova inicijativa okupila je manju grupu polaznika, prije svega starijih osoba koje nisu vješte u radu s pametnim telefonima.

Radionica je predstavljala početni stupanj usmjeren na pružanje smjernica polaznicima kako bolje koristiti svoje pametne telefone. Naglasak je bio na prilagodbi tehnologije starijoj populaciji koja se možda prvi put susreće s ovakvim uređajem. Atmosfera je bila dinamična, obogaćena brojnim pitanjima polaznika. Prednost manjih grupa došla je do izražaja, omogućavajući veću pažnju i personalizirani pristup svakom polazniku.

Ova radionica označila je početak redovitih susreta, planiranih svaki tjedan. O terminima održavanja radionica odlučivat će sami polaznici, uzimajući u obzir vlastito vrijeme i raspoloživost prostora. Važno je napomenuti da smo dobili prostoriju na korištenje od HDZ-a u Belišću, što nam omogućuje kontinuitet održavanja radionica i podršku zajednice.

Tekst i slika: Branko Bobinac

Obavijest korisnicima mirovine o isplati jednokratnog novčanog primanja u Ožujku 2024. godine

Poštovani,

obavještavamo vas da je Vlada R Hrvatske, na sjednici održanoj 21. prosinca 2023., donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovina.

U prilogu dostavljamo informaciju vezano uz isplatu jednokratnog novčanog primanja.

Radi šire dostupnosti, molimo da putem vlastitih komunikacijskih kanala o navedenom informirate i svoje korisnike.
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
Zagreb, A. Mihanovića 3 
mirovinsko.hr

Dragi prijatelji i članovi UUGB

Želim vam sve najbolje u Novoj 2024. godini! Neka vam svaki dan bude ispunjen smijehom, ljubavlju i srećom. Neka vam se ostvare sve želje i planovi koje ste si poželili. Hvala vam što ste bili dio druženja u protekloj 2023.godini, nadam se da ćemo zajedno se družiti više nego u protekloj godini i ostvarivati predivne uspomene i u godini koja nam dolazi.

Sretna Nova 2024. godina!

Poštovani članovi UUGB, volonteri i svi građani dobre volje

U ovo blagdansko vrijeme želimo vam čestitati Božić s radošću i zahvalnošću. Vaša predanost i podrška našoj udruzi su neizmjerno važni i znače nam mnogo.

Neka vam ove blagdane donesu obilje mira, ljubavi i zajedništva s obitelji i prijateljima. Hvala vam na vašem trudu i doprinosu koji čine našu zajednicu boljom.

PODIJELA PREHRAMBENIH PAKETA STATIJIM OSOBAMA

U ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine, održana je tradicionalna podjela prehrambenih paketa našim članovima, kao i svake godine. Prvo smo ih podijelili u Belišću, a sljedeći dan posjetili Gat i Bocanjevce za podjelu paketa. Paketi su podijeljeni kao znak poštovanja prema starijim osobama uoči nadolazećih blagdana. Iako su paketi bili skromni, nosili su toplu poruku iz srca „ Sve najbolje za nadolazeće blagdane“.

Možemo reći da će ih biti još.

SJEČANJE NA SUBORCE NA SPOMEN SVIH SVETIH

Predstavnici udruge HVIDR-a BPS  paljenjem svijeća i molitvom na grobovima poginulih i umrlih članova udruge obilježili su blagdan Svih svetih i Dušni dan.

UUGB učestvovala na 9. natjecanju u kuhanju Čobanca

U petak, 15. rujna 2023. godine, UUGB je učestvovala na  9. Državno natjecanje u kuhanju čobanca koje je organizirala TZ Belišće u sklopu  manifestacija Belišćanska zlatna jesen. Sudjelovalo je 55 ekipa i svi su bili dobri samo su tri najbolja darivana kao pobjednike. Dok se čobanac kuhao ugodno smo se družili  uz piće i kolače. Na žalost mi smo bili četvrti, ali se čobanac pojeo kao da je bio pobjednički.

Završna konferencija projekta „Zaželi“

U ponedjeljak, 31. srpnja 2023. godine završnom konferencijom okonča-no je provođenje projekta Udruge HVIDR-a Belišće i partnera UUGB pod nazivom „Snažne žene II” u vrijednosti od 163.886,12 EUR-a. Nositelj i korisnik ovog hvale vrijednog projekta zapošljavanja žena pod nazivom „SNAŽNE ŽENE II” koji je u cijelosti financiran iz EU Fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali bila je udruga HVIDR-a Be-lišće uz partnere: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Lokalna akcijska grupa Karašica i Udruga umirovljenika grada Belišća.

Na završnoj konferenciji sudionike je pozdravila Višnja Dorić, voditeljica projekta, zahvalila se na izvrsnoj suradnji u provođenju projekta u kome je sudjelovalo 25 žena koje su pružale usluge poboljšanja kvalitete života 150 krajnjih korisnika s područja Belišća, Valpova, Donjeg Miholjca te općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo.

Sudionike su pozdravili i zahvalili se na suradnji Pavo Milekić predsjednik HVIDR-a Belišće kao nositelja projekta, te Radoslav Vuksanić predsjednik Udruge umirovljenika Belišće kao partner u provođenju projekta, a Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica najavio je nastavak provođenja projekta Zaželi u izmijenjenim uvjetima.

 Naime, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike planira 21. kolovoza 2023. godine objaviti Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, sufinanciran iz Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. godine, Europskog socijalnog fonda plus (ESF).

 Cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina kroz pružanje usluge potpore i podrške, dakle u prvom planu će biti poboljšanje uvjeta korisnicima, invalidima i osobama starijim od 65 godina, slabijeg imovnog stanja.

Planirani datum početka podnošenja projektnih prijava je 11. rujna 2023. godine, a za potencijalne prijavitelje održat će se informativne radionice o uvjetima Poziva i načinu prijave, tako da će se tada razriješiti sve nepoznanice vezane za potencijalne sudionike projekta.

Završna konferencija projekta nastavljena je druženjem i prigodnim domjenkom.

HZMO_proširen krug korisnika mirovine za isplatu JNP i na korisnike samo inozemnih mirovina s prebivalištem u R Hrvatskoj-informacija

Javnost <javnost@mirovinsko.hr>Privicipon, 19. lip 14:03 (prije 20 sati)
prima Javnost, udruga.umirovljenika.garesnica@gmail.com, zavodnik1947@mail.com, bbozic.miro@gmail.com, zcuhnil@optinet.hr, ormanovic.ranko@gmail.com, uuca.garesnica@gmail.com, josipgalovic12345@gmail.com, umu.vrpolje@gmail.com, mata.uzarevic@gmail.com, Višnja, Petrovic, udruga.starka@gmail.com, upiso.sokol@hotmail.com, uuops.sesvete@gmail.com, UDRUGA.MATICE2014@gmail.com, ivan.labas4@gmail.com, anicamilek1@gmail.com, zeljko.slunjski@kr.htnet.hr, umirovljenicioro@gmail.com, malebra@net.hr, udrugaumirovljenikamb@gmail.com, udruga.umirovljenika.gornja.stubica@kr.t-com.hr, dragutingeric@gmail.com, udrugaumirovljenikamz@gmail.com, udruga.umirovljenika.medjimurske.zupanije@ck.t-com.hr, ja, udruga.umirovljenika@optinet.hr, uduga_umirovljenika@ri.t-com.hr, umirovljenici.kastav@gmail.com, matica.umirovljenika.pgz@ri.t-com.hr, matica.omis@gmail.com, umirovljenicilepoglava@gmail.com, ivanec@optinet.hr, ruza.soldo01@gmail.com, tonkoprskalo@gmail.com, stipe.tomin@hotmail.com, udruga.umirovljenika.samobor@zg.t-com.hr, udrugaumirovljenika.brckovljani@optinet.hr, usuh.ds969@gmail.com, mikatarinci@gmail.com, kostihamarinko5@gmail.com, vb.bucar@gmail.com

Poštovani,

obavještavamo vas da je Vlada R Hrvatske, na sjednici održanoj 25. svibnja 2023., donijela Odluku o dopunama Odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja i korisnicima koji primaju mirovinu samo iz inozemstva, a do sada nisu imali pravo na isplatu jednokratnih novčanih primanja.

U prilogu dostavljamo informaciju vezano uz isplatu jednokratnog novčanog primanja.

Najljepša hvala na suradnji.  

Srdačan pozdrav

Radionica Smartphone – moj prijatelj

U prostorima naše knjižnice, u utorak 20. lipnja je održana radionica Smartphone – moj prijatelj. 🤓

Radionica je namjenjena ponajprije starijoj populaciji, ali i svima onima koji imaju nedoumica oko korištenja pametnog telefona. Cilj same radionice, koju će voditi Branko Bobinac, jest osposobiti prisutne da se lakše mogu koristiti mobitelom. 🤳

Glavna ideja ove radionice je približiti korisnika mobitelu, mobilnim aplikacijama, ali i korisnika drugom korisniku koristeći društvene mreže. 👥

Radionica započinje u 16 sati te je to prva u nizu planiranih radionica vezanih za ovu temu. Prijave u inbox,o osobno ili na telefonski broj knjižnice. 📲

Objava HZMO_Međunarodni savjetodavni dani u Zagrebu i Osijeku_HR-R Srbija

Poštovani,

u prilogu dostavljamo obavijest Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje vezano uz međunarodne savjetodavne dane s nositeljem mirovinskog osiguranja iz Republike Srbije.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i nositelj mirovinskog osiguranja iz Republike Srbije organizira, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, organizira Međunarodne savjetodavne dane u Zagrebu, 20. lipnja 2023. i u Osijeku, 21. lipnja 2023., za osiguranike koji su zaposleni, odnosno samozaposleni ili su bili zaposleni u Republici Srbiji.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osiguranike da dođu na savjetodavne dane na kojima će savjetnicima iz područja mirovinskog osiguranja moći postavljati pitanja vezana uz ostvarivanje prava iz srbijanskog sustava mirovinskog osiguranja te saznati informacije o trajanju postupka ostvarivanja prava, kao i o načinu i postupku isplate mirovine iz Republike Srbije.

Savjetodavni dani održat će se u:

  • Zagrebu, 20. lipnja 2023., od 9 do 13 sati, u Središnjoj službi HZMO-a u Zagrebu, A. Mihanovića 3
  • Osijeku, 21. lipnja 2023., od 9 do 13 sati, u Područnoj službi u Osijeku, Ulica kralja Zvonimira 1

Kontakt za prijavu i dogovor termina:

Tel. 01 4595 329 i 01 4595 424

e-pošta: ana-marija.omerzo@mirovinsko.hr ili slavka.pusic@mirovinsko.hr.

Napominjemo da je potrebno ponijeti svoju dokumentaciju o mirovinskom osiguranju i osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Srdačan pozdrav

Potpisivanje ugovora o dodjeli financiskih sredstava za provedbu projekta UUGB

U četvrtak 11. svibnja 2023. godine u velikoj vijećnici grada Belišća se potpisao ugovor o financiranju projekta UUGB.

Potpisan ugovor za zapošljavanje žena “SNAŽNE ŽENE II”

Utorak 31. siječnja 2023. god. je uvodnom konferencijom započelo provođenje još jednog projekta Udruge HVIDR-a Belišće i partnera u vrijednosti od 163.886,12 EUR-a.

U Belišću su u utorak, 31. siječnja 2023. godine  potpisani ugovori o radu s 25 žena, u okviru programa Zaželi i projekta pod nazivom „Još jednom zaželi 2“ u vrijednosti 163.886.12 eura.

Nositelj i korisnik ovog projekta zapošljavanja žena  „SNAŽNE ŽENE II” koji je u cijelosti financiran iz EU Fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali je udruga HVIDR-a Belišće uz partnere: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Lokalna akcijska grupa Karašica i Udruga umirovljenika grada Belišća.

Na današnjoj uvodnoj konferenciji 25 žena potpisalo je ugovor o radu na 6 mjeseci koje će   u razdoblju od 1. veljače do 31. srpnja 2023. godine pružati usluge poboljšanja kvalitete života 150 krajnjih korisnika.

Svrha projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 25 teže zapošljivih žena starijih od 50 i povećati razinu kvalitete života 150 krajnjih korisnika, starijih od 65 godina na području gradova: Belišće, Valpovo, Donji Miholjac te općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo.

Projektom se doprinosi prepoznatim problemima: visoke nezaposlenosti žena, posebice onih u nepovoljnom položaju, mala i nikakva ponuda radnih mjesta za ciljanu skupinu, neusklađenosti kvalifikacija i kompetencija s potrebama tržišta rada ciljane skupine.

ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU 2023. GODINU
želimo svima ljudima dobre volje

Podjela ulja i šećera svojim članovima

Udruga Umirovljenika Grada Belišća opet u srijedu 21. 12. 2022. godine  darivala svoje članove sa uljem i šećerom ja nadolazeće blagdane, a tu je bio i prigodan kalendar za nadolazeću godinu. Sredstva smo osigurali od dijelom od projekta OBŽ, donatora i članarina.

Ovom prilikom želimo čestitati svima

„ ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2023. GODINI“

Objava HZMO_preseljenje PS u Osijeku_od 28. studenoga na novoj/staroj lokaciji

HZMO Press <press@mirovinsko.hr>Privici24. stu 2022. 12:31 (prije 2 dana)
prima HZMO

Poštovani,

u prilogu dostavljamo obavijest Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje vezano uz preseljenje Područne službe u Osijeku.

Područna služba Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Osijeku od 28. studenoga na novoj/staroj lokaciji

Područna služba Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Osijeku od ponedjeljka, 28. studenoga 2022. počinje s radom na novoj/staroj lokaciji u Ulici Kralja Zvonimira 1.

Na toj će se adresi, obnovljene i moderno uređene poslovne zgrade, građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije pružati usluge od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.

U novim moderno uređenim prostorijama građanima će na usluzi biti osam šaltera za prijave i odjave na mirovinsko osiguranje, zaprimanje zahtjeva te izdavanje potvrda iz djelokruga HZMO-a. Uz to, korisnicima usluga na raspolaganju će biti i odvojena prostorija za pravnog savjetnika za usluge koje zahtijevaju informiranje vezano uz ostvarivanje prava na mirovinu, doplatak za djecu i nacionalnu naknadu za starije osobe te informiranje o stanju pojedinog predmeta, zatim izdavanje potvrda o korištenju mirovine/doplatka za djecu i statusu osiguranika.

Preuređenje zgrade započelo je u srpnju 2019. godine u sklopu Projekta energetske obnove poslovne zgrade u Osijeku koji se provodio u dvije faze – energetska obnova te klimatizacija i unutarnje uređenje zgrade. Vrijednost radova prve faze iznosila je 7.648.872,08 kn (bez PDV-a), od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijeljeno 4.760.409,25 kn, a ukupna vrijednost radova obje faze iznosila je 25.516.561,42 kn (bez PDV-a).

Izuzetno mi je drago što će, nakon više od tri godine, žitelji Osijeka i Osječko-baranjske županije dobiti kvalitetan, funkcionalan i moderno opremljen prostor, a radnicima su osigurani bolji uvjeti za rad. Ugradnjom dizala u zgradu, koja je bila znatno oštećena tijekom ratnih razaranja, olakšava se pristup  osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a sve u cilju pružanja još kvalitetnije usluge korisnicima“, izjavila je Biljana Tuševski, predstojnica PS u Osijeku.

PS u Osijeku na sadašnjoj će lokaciji, u Ulici Kapucinska 29, korisnicima biti na usluzi do petka 25. studenoga, do 15 sati.

Udruga Umirovljenika Grada Belišća opet daruje svoje članove

U popodnevnim satima 27. listopada 2022. godine UUGB je svojim 76 članova podijelio po 5 kg mandarina iz doline Neretve. Uz suradnju Lag Kartašice i OPG iz doline Neretve koji su dovezli mandarine.

Nastavit ćemo i dalje tako, kao i do sad pomagati svojim članovima uz pomoć OBŽ i donatora.

Brano Bobinac

UUGB će darivati svojim članovima

Obavještavamo ovim putem svoje članove da ćemo djelati mandarine (svakom članu po 5kg ) 27.10.2022 četvrtak. Sve detalje mjesta dijeljenja, obavijestit ćemo svoje članstvo pravovremeno.

Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA DARIVALA SVOJE ČLANOVE

Udruga umirovljenika povodom najvećeg blagdana u nas Hrvata darovala je svojih 80 članova. Ovoga puta smo darivali sviježa jaja da bi koliko je to moguće upotpunili trpezu povodom Uskrsnih blagdana.

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA.

Želi Vam Sretan i blagoslovljen Uskrs

HZMO isplata jednokratnog novčanog primanja tzv.

“energetski dodatak”

Čestit Božić i sretna Nova Godina želi Vam UUGB

Produljen rok za dostavu dokaza_HZMO_isplata COVID dodatka, informacija

Javnost <javnost@mirovinsko.hr>Privici12. lis 2021. 17:09 (prije 16 sati)
 prima Javnost

Poštovani,

u prilogu dostavljamo informaciju o produljenju roka za dostavu dokaza do 30. studenoga 2021. korisnicima mirovine s inozemnim elementom radi isplate jednokratnog novčanog primanja (COVID dodatak), radi znanja.

Srdačan pozdrav

Ured za odnose s javnošću

E: javnost@mirovinsko.hr

F: +385 1 4595 168UUGB podijelila 213 kg puretine svoji članovima

U subotu 25. rujna 2021. godine Udruga Umirovljenika Grada Belišća na čelu sa Radoslavom Vuksanićem i Zdenkom Rakić besplatno podijelila svojim članovima  213 kg puretine u gradu Belišću i prigradskim mjestima Bocanjevcima, Gatu i Veliškovcima.

PODIJELA PURETNINE ČLANOVIMA UUGB

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA


Obavještava svoje članstvo da će udruga besplatno podijeliti pakete puretine svojim članovima od 3 kg 25. rujna 2021. godine, subota od 13h ispred bivših prostorija Kombela (Ulica kralja Tomislava 200, u Belišću).


Radoslav Vuksanić – predsjednik

Fišijada u Belišću

Održana fišijada na belišćanskom bazenu Manifestacija “Mali grad-veliki ljetni doživljaj 2021.” je u četvrtak, 26. kolovoza 2021 godine sa početkom u 17,00 sati, tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Kao i protekle godine, natjecanje se odvijalo na prostoru belišćanskog bazena, gdje se okupilo 15 majstora kotlića s područja Belišća i prigradskih naselja. Svaki od njih je imao svoje goste, a u skladu s epidemiološkim mjerama, u ekipi je moglo biti samo osam osoba, svi s EU digitalnom COVID potvrdom. Uz ugodno druženje po završetku kuhanje u 19,00 sati su predani uzorci sudcima koji su izabrali tri najbolja po svom mišljenju, koja idu na državno prvenstvo u Belom Manastiru. Svi ostali smo bili četvrti da se nitko ne ljuti, fiš se pojeo piče se popilo tako da je prošlo ugodno druženje koje se produžilo i poslije proglašenja pobjednika

SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU VARAŽDINSKE TOPLICE  

  
 U suradnji sa specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinskim toplicama „ Minerva“ smo dobili ponudu za boravak i rehabilitaciju u njoj. Za boravak u toplicama je moguće plaćati i obročno od 6 do 12 rata zavisno od koje kartice. Mogu ići cijele obitelji ili pojedinci, a sve ostale informacija možete dobiti na web stranici http://www.minerva.hr/cjenik-usluga-minerva/ ili tel: 042 630 830.

   
Plan financiranja programskih aktivnosti udruga sredstvima Proračuna Osječko-baranjske županije u 2021. godini nalazi se na službenoj stranici Osječko-baranjske županije .
 
http://www.obz.hr/index.php/udruge

Potpisivanje ugovora ispred Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje dana 5. svibnja 2021. godine u vremenu od 08.30 do 13.30 h, Mala vijećnica, Županijska 4, Osijek.

PODJELA PURETINE ČLANOVIMA UUGB

U subotu 13. ožujka 2021. godine u 13,00 sati u bivšim prostorijama Kombela na adresi kralja Tomislava 198 u Belišću je besplatno podijeljeno 160 kg purice i to po 2 kg ( Krilo I batak) svakom članu UUGB za Uskrsne  blagdane. Puretinu je dijelio predsjednik Radoslav Vuksanić sa Zdenkom Rakić, odaziv je bio 100%. Sljedeća aktivnost će biti objavljena na našim stranicama, Valpovština info, radio Belišće i radio Valpovo.

DOBAR TEK ZA USKRSNE BLAGDANE.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

Obavještava svoje članstvo da će udruga besplatno dijeliti puretinu za Uskrsne blagdane 13.03. subota od 13h ispred bivših prostorija  Kombela (ulica kralja Tomislava 200, u Belišću).

Radoslav Vuksanić – predsjednik

TREBA SE CIJEPIT

Poštovani umirovljenici i starije osobe trebali bi se cijepiti cjepivom protiv COVID 19 koje je registrirano u EU. Prije cijepljenja bili bi poželjno da se konzultirate sa svojim liječnikom obiteljske medicine. Cijepljenjem se stiče imunost na virus COVID 19 i teže će te se zaraziti i obolit. Pošto ste u poodmaklim godinama i Vaš imuno sustav je veoma slab i krhak, a cijepljenjem ste zaštićeni Vi i vaši najbliži.

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA Vam savjetuje da se prijavite kod svog odabranog liječnika obiteljske medicine da zna tko će se cijepiti da može naručiti određen broj doza.

Vaša UUGB

„SNAŽNE ŽENE“

no images were found

Danas 29. siječnja 2021. godine je održana konferencija u prostorijama Udruge HVIDR-a Belišće sa kojom započelo provođenje projekta zapošljavanja žena “Snažne žene“, projekat je vrijedan 1.114.260.00 kuna. Nositelj ovog projekta, koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda je Udruga HVIDR-a Belišće, a uz obvezne partnere:

– Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Osijeka

-Centar za socijalnu skrb Valpovo, partneri su

-Lokalna akcijska grupa Karašica Petrijevci

-Udruga umirovljenika grada Belišća.

Na današnjoj konferenciji dvanaest je žena potpisalo ugovore o radu na godinu dana, na pružanju pomoći u dostavi namirnica, u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, brizi o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava te pružanju podrške kroz razgovore i druženje, socijalizacija u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima za 72 korisnika na području djelovanja udruge. Njihove radne obveze počinju već u ponedjeljak, 1. veljače 2021. godine i traju do kraja siječnja sljedeće 2022. godine.

Sudionike projekta zbog epidemioloških mjera, malobrojne goste, među kojima su bile predstavnici partnera, Janja Oklopčić, Lidija Vidošić, Ivan Vrbanić i Radoslav Vuksanić, pozdravio je uime nositelja projekta, Pavo Milekić izražavajući zadovoljstvo što se Udruga HVIDR-a Belišće uključila u projekt te zahvalio svima koji su u tome pomogli. Upravo uključivanje navedenih partnera u projekt je njegova posebnost jer je uspostavljena multi sektorska suradnja što omogućuje primjenu cjelovitog pristupa u rješavanju potreba ciljne skupine i krajnjih korisnika.

Tijekom provođenja projekta u kojem će funkciju koordinatorice imati Marina Jelić, zaposlene će žene kroz programe osposobljavanja steći znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada i kad ovaj projekt završi. Stečena znanja i vještine u programu osposobljavanja primijenit će u budućem traženju zaposlenje , a također će jačati svoje socijalne vještine i kontakte što je od velike važnosti za podizanje konkurentnosti na tržištu rada, ali je i preduvjet za jaču socijalnu uključenost.

slike: Zaim Saljiji

tekst: Branko Bobinac

UUGB podijeli 150kg kvalitetnog brašna.

UUGB opet je darovala svoje starije i nemoćne sugrađane iz Grada Belišća sa brašnom.

Podijelili smo 150kg vrlo kvalitetnog brašna, doniranog od strane Granolio d.d. Velika Kopanica. Ovim putem se od srca zahvaljujemo Granoliu d.d. čije brašno slovi medu najboljima u RH.

Posebno se zahvaljujemo menadžerici Pavici Varga  koja je prepoznala važnost doniranja u ovim teškim vremenima, pogodbenim virusom COVID 19.

Tekst i slika : Radoslav Vuksanić

Belišće, 29. prosinac 2020. godina

UUGB PODJELILA 100KG MANDARINA STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA.

Novo vodstvo Udruga Umirovljenika Grada Belišća sa novim vodstvom na čelu sa gos. Radoslavom Vuksanićem u samo par mjeseci doveli su udrugu do prepoznatljivosti kako u gradu tako i u županiji. Što svjedoče i brojna učlanjena u udrugu.

Udruga je vrlo aktivna prijavljuje se na natječaje kao i programe u Županiji. Jedan od tih projekata prijavili smo se na natječaj OBŽ ”Pametna sela”, kao  i program

”ZAŽELI 2” gdje smo sa partnerskom Udrugom HVIDR-a Belišće prošli u programu koji financira EU te dobili mogućnost zapošljavanja 12 žena kao gerento domaćice što znači da će pomagati 76 starih i nemoćnih građana Grada Belišća , na što smo izrazito ponosni.

Pridružili smo se akciji što je organizirala LAG Karašice iz Petrijevaca pomoć našim OPG iz doline Neretve te preko svojih članova plasirali preko 1000 kg svježe ubrane mandarine.

Udruga je svakim danom sve veća i sad imamo preko 60 članova, a bilo bih nas i više da imamo svoje prostorije, jer na žalost još uvijek bez svojih prostorija koje su im nužne za kvalitetniji rad udruge i pomaganje našim članovima.

Nadamo se da će se i to uskoro promijeniti te da će nam Grad Belišće nakon brojnih pisanih zamolbi za dijalog sa Gradskom upravom nismo dobili tu nužnu prostoriju za naš kvalitetniji rad sa starima i nemoćnim građanima Grada Belišća, a kojih ne manjka u Gradu Belišću.

Možemo se pohvaliti da smo svojim starijim i nemoćnim sumještanima podijelili 100kg mandarina i 250 kom zaštitnih maski, dezinficijensa te kalendara za predstojeću 2021. godinu.

Iskoristit ćemo ovu priliku te se zahvaliti svim donatorima, između kojih su ”ODVODNJA” d.d. Darda i AUTO-MOTO MANIA d.o.o. Belišće i svima onima koji su htjeli ostati anonimni.

Izrazito se zahvaljujemo  županu Ivanu Anušiću i  OBŽ koja nam je izašla u susret  odobrila znatna financijska sredstva za sufinanciranje programa ”Zaštita i skrb o starijim i nemoćnim osobama”

Zahvaljujemo se i gradu Belišću na odobrenim sredstvima za projekat za 2020g.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

Čestit Božić i sretna Nova 2021. godine od srca vam želi Udruga Umirovljenika Grada Belišća

UUGB PODIJELILA ZAŠTITNIH MASKI NA BELIŠĆANSKOJ TRŽNICI

U subotu 05. prosinca 2020. godine Udruga Umirovljenika Grada Belišća je podijelila 250 komada jednokratnih zaštitnih maski našim sugrađanima ispred Tržnog centra Grada Belišća. Maske su dijelili Radoslav Vuksanić – predsjednik, Zdenka Rakić, Branko Bobinac …, a odaziv je bio veoma dobar i maske su se podijelile u 30 minuta, i od svakog smo dobili veliko hvala sa komentarom „ Zar se to netko sjetio i misli na nas male ljude“.

no images were found

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

Udruga Umirovljenika Grada Belišća na poginule Domovinskog rata


UUGB je sudjelovala na odavanju počasti poginulima u Domovinskom ratu u Parku dragovoljaca Domovinskog rata u Gradu Belišća. Uz prigodan program uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u utorak 17. studenog 2020. godine sa početkom u 19,30 sati zaslužne su učenice Željka Kobzi i Patricija Pilav iz 2.a razreda Opće gimnazije Srednje škole Valpovo i župnog vikara fra Mirko Miškovića koji se pomolio za sve žrtve rata. Pridržavajući se epidemioloških preporuka zapalili smo lampaš i pomolili se za sve žetve rata sa ostalim sudionicima.

slike: Tin Lacković

tekst: Branko Bobinac

no images were found

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

Udruga Umirovljenika Grada Belišća se priključila hvala vrijednoj akciji koju je organizirao LAG KARAŠICA iz Petrijevaca za pomoć proizvođačima iz Metkovića preko svojih članova plasirali su 610 kg mandarina. Mandarine su svježe ubrane i ukusne.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA SUDJELOVALA U OBILJEŽAVANJU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN BRANITELJA

no images were found

U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu biciklističku vožnju “Biciklom do spomenika” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  Okupljanje je bilo ispred zgrade Grada Belišća u 9 sati, poslije zajedničke fotografije krenulo se prema spomeniku poginulim braniteljima na bentu.

Po dolasku na spomenik polaganjem vijenaca i paljenje svijeća odana je počast svim poginulima i ranjenim braniteljima u Domovinskom ratu. Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvele su članice Ženske vokalne skupine „Bocanjevčanke“, a službu riječi predvodio je fra Tomislav Vrsaljko iz Župe sv. Josipa Radnika iz Belišća.

Poslije službenog dijela programa uputili smo se u ribički dom na domjenak.

Tekst: Branko Bobinac

Slike preuzete sa gradske stranice

Udruga umirovljenika grada Belišća sudjelovala na 5. Državnom natjecanju u kuhanju čobanca kojeg je kuhao Ivan Orsag.  Po završetku natjecanja podijeljene su zahvalnice i medalje svim kuharima. Čobanac je bio odličan vidi se na slici i osvojio je četvrto mjesto.

Izvještajna skupština Udruga Umirovljenika Grada Belišća

U petak 14. lipnja 2019 godine održana je redovita izvještajna skupština Udruge Umirovljenika Grada Belišća. Skupštinu je vodio Zdenko Weber, a izvješća o radu i financijskog izvješća udruge iz 2018 godine  je pročitao Zdravko Majer kojeg su podržali članovi udruge. Po završetku službenog programa nastavilo se neslužbeno druženje uz čobanac i razgovor.