Side Navigation

X

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

Čestit Božić i sretna Nova Godina želi Vam UUGB

Produljen rok za dostavu dokaza_HZMO_isplata COVID dodatka, informacija

Javnost <javnost@mirovinsko.hr>Privici12. lis 2021. 17:09 (prije 16 sati)
 prima Javnost

Poštovani,

u prilogu dostavljamo informaciju o produljenju roka za dostavu dokaza do 30. studenoga 2021. korisnicima mirovine s inozemnim elementom radi isplate jednokratnog novčanog primanja (COVID dodatak), radi znanja.

Srdačan pozdrav

Ured za odnose s javnošću

E: javnost@mirovinsko.hr

F: +385 1 4595 168UUGB podijelila 213 kg puretine svoji članovima

U subotu 25. rujna 2021. godine Udruga Umirovljenika Grada Belišća na čelu sa Radoslavom Vuksanićem i Zdenkom Rakić besplatno podijelila svojim članovima  213 kg puretine u gradu Belišću i prigradskim mjestima Bocanjevcima, Gatu i Veliškovcima.

PODIJELA PURETNINE ČLANOVIMA UUGB

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA


Obavještava svoje članstvo da će udruga besplatno podijeliti pakete puretine svojim članovima od 3 kg 25. rujna 2021. godine, subota od 13h ispred bivših prostorija Kombela (Ulica kralja Tomislava 200, u Belišću).


Radoslav Vuksanić – predsjednik

Fišijada u Belišću

Održana fišijada na belišćanskom bazenu Manifestacija “Mali grad-veliki ljetni doživljaj 2021.” je u četvrtak, 26. kolovoza 2021 godine sa početkom u 17,00 sati, tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Kao i protekle godine, natjecanje se odvijalo na prostoru belišćanskog bazena, gdje se okupilo 15 majstora kotlića s područja Belišća i prigradskih naselja. Svaki od njih je imao svoje goste, a u skladu s epidemiološkim mjerama, u ekipi je moglo biti samo osam osoba, svi s EU digitalnom COVID potvrdom. Uz ugodno druženje po završetku kuhanje u 19,00 sati su predani uzorci sudcima koji su izabrali tri najbolja po svom mišljenju, koja idu na državno prvenstvo u Belom Manastiru. Svi ostali smo bili četvrti da se nitko ne ljuti, fiš se pojeo piče se popilo tako da je prošlo ugodno druženje koje se produžilo i poslije proglašenja pobjednika

SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU VARAŽDINSKE TOPLICE  

  
 U suradnji sa specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinskim toplicama „ Minerva“ smo dobili ponudu za boravak i rehabilitaciju u njoj. Za boravak u toplicama je moguće plaćati i obročno od 6 do 12 rata zavisno od koje kartice. Mogu ići cijele obitelji ili pojedinci, a sve ostale informacija možete dobiti na web stranici http://www.minerva.hr/cjenik-usluga-minerva/ ili tel: 042 630 830.

   
Plan financiranja programskih aktivnosti udruga sredstvima Proračuna Osječko-baranjske županije u 2021. godini nalazi se na službenoj stranici Osječko-baranjske županije .
 
http://www.obz.hr/index.php/udruge

Potpisivanje ugovora ispred Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje dana 5. svibnja 2021. godine u vremenu od 08.30 do 13.30 h, Mala vijećnica, Županijska 4, Osijek.

PODJELA PURETINE ČLANOVIMA UUGB

U subotu 13. ožujka 2021. godine u 13,00 sati u bivšim prostorijama Kombela na adresi kralja Tomislava 198 u Belišću je besplatno podijeljeno 160 kg purice i to po 2 kg ( Krilo I batak) svakom članu UUGB za Uskrsne  blagdane. Puretinu je dijelio predsjednik Radoslav Vuksanić sa Zdenkom Rakić, odaziv je bio 100%. Sljedeća aktivnost će biti objavljena na našim stranicama, Valpovština info, radio Belišće i radio Valpovo.

DOBAR TEK ZA USKRSNE BLAGDANE.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

Obavještava svoje članstvo da će udruga besplatno dijeliti puretinu za Uskrsne blagdane 13.03. subota od 13h ispred bivših prostorija  Kombela (ulica kralja Tomislava 200, u Belišću).

Radoslav Vuksanić – predsjednik

TREBA SE CIJEPIT

Poštovani umirovljenici i starije osobe trebali bi se cijepiti cjepivom protiv COVID 19 koje je registrirano u EU. Prije cijepljenja bili bi poželjno da se konzultirate sa svojim liječnikom obiteljske medicine. Cijepljenjem se stiče imunost na virus COVID 19 i teže će te se zaraziti i obolit. Pošto ste u poodmaklim godinama i Vaš imuno sustav je veoma slab i krhak, a cijepljenjem ste zaštićeni Vi i vaši najbliži.

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA Vam savjetuje da se prijavite kod svog odabranog liječnika obiteljske medicine da zna tko će se cijepiti da može naručiti određen broj doza.

Vaša UUGB

„SNAŽNE ŽENE“

Danas 29. siječnja 2021. godine je održana konferencija u prostorijama Udruge HVIDR-a Belišće sa kojom započelo provođenje projekta zapošljavanja žena “Snažne žene“, projekat je vrijedan 1.114.260.00 kuna. Nositelj ovog projekta, koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda je Udruga HVIDR-a Belišće, a uz obvezne partnere:

– Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Osijeka

-Centar za socijalnu skrb Valpovo, partneri su

-Lokalna akcijska grupa Karašica Petrijevci

-Udruga umirovljenika grada Belišća.

Na današnjoj konferenciji dvanaest je žena potpisalo ugovore o radu na godinu dana, na pružanju pomoći u dostavi namirnica, u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, brizi o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava te pružanju podrške kroz razgovore i druženje, socijalizacija u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima za 72 korisnika na području djelovanja udruge. Njihove radne obveze počinju već u ponedjeljak, 1. veljače 2021. godine i traju do kraja siječnja sljedeće 2022. godine.

Sudionike projekta zbog epidemioloških mjera, malobrojne goste, među kojima su bile predstavnici partnera, Janja Oklopčić, Lidija Vidošić, Ivan Vrbanić i Radoslav Vuksanić, pozdravio je uime nositelja projekta, Pavo Milekić izražavajući zadovoljstvo što se Udruga HVIDR-a Belišće uključila u projekt te zahvalio svima koji su u tome pomogli. Upravo uključivanje navedenih partnera u projekt je njegova posebnost jer je uspostavljena multi sektorska suradnja što omogućuje primjenu cjelovitog pristupa u rješavanju potreba ciljne skupine i krajnjih korisnika.

Tijekom provođenja projekta u kojem će funkciju koordinatorice imati Marina Jelić, zaposlene će žene kroz programe osposobljavanja steći znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada i kad ovaj projekt završi. Stečena znanja i vještine u programu osposobljavanja primijenit će u budućem traženju zaposlenje , a također će jačati svoje socijalne vještine i kontakte što je od velike važnosti za podizanje konkurentnosti na tržištu rada, ali je i preduvjet za jaču socijalnu uključenost.

slike: Zaim Saljiji

tekst: Branko Bobinac

UUGB podijeli 150kg kvalitetnog brašna.

UUGB opet je darovala svoje starije i nemoćne sugrađane iz Grada Belišća sa brašnom.

Podijelili smo 150kg vrlo kvalitetnog brašna, doniranog od strane Granolio d.d. Velika Kopanica. Ovim putem se od srca zahvaljujemo Granoliu d.d. čije brašno slovi medu najboljima u RH.

Posebno se zahvaljujemo menadžerici Pavici Varga  koja je prepoznala važnost doniranja u ovim teškim vremenima, pogodbenim virusom COVID 19.

Tekst i slika : Radoslav Vuksanić

Belišće, 29. prosinac 2020. godina

UUGB PODJELILA 100KG MANDARINA STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA.

Novo vodstvo Udruga Umirovljenika Grada Belišća sa novim vodstvom na čelu sa gos. Radoslavom Vuksanićem u samo par mjeseci doveli su udrugu do prepoznatljivosti kako u gradu tako i u županiji. Što svjedoče i brojna učlanjena u udrugu.

Udruga je vrlo aktivna prijavljuje se na natječaje kao i programe u Županiji. Jedan od tih projekata prijavili smo se na natječaj OBŽ ”Pametna sela”, kao  i program

”ZAŽELI 2” gdje smo sa partnerskom Udrugom HVIDR-a Belišće prošli u programu koji financira EU te dobili mogućnost zapošljavanja 12 žena kao gerento domaćice što znači da će pomagati 76 starih i nemoćnih građana Grada Belišća , na što smo izrazito ponosni.

Pridružili smo se akciji što je organizirala LAG Karašice iz Petrijevaca pomoć našim OPG iz doline Neretve te preko svojih članova plasirali preko 1000 kg svježe ubrane mandarine.

Udruga je svakim danom sve veća i sad imamo preko 60 članova, a bilo bih nas i više da imamo svoje prostorije, jer na žalost još uvijek bez svojih prostorija koje su im nužne za kvalitetniji rad udruge i pomaganje našim članovima.

Nadamo se da će se i to uskoro promijeniti te da će nam Grad Belišće nakon brojnih pisanih zamolbi za dijalog sa Gradskom upravom nismo dobili tu nužnu prostoriju za naš kvalitetniji rad sa starima i nemoćnim građanima Grada Belišća, a kojih ne manjka u Gradu Belišću.

Možemo se pohvaliti da smo svojim starijim i nemoćnim sumještanima podijelili 100kg mandarina i 250 kom zaštitnih maski, dezinficijensa te kalendara za predstojeću 2021. godinu.

Iskoristit ćemo ovu priliku te se zahvaliti svim donatorima, između kojih su ”ODVODNJA” d.d. Darda i AUTO-MOTO MANIA d.o.o. Belišće i svima onima koji su htjeli ostati anonimni.

Izrazito se zahvaljujemo  županu Ivanu Anušiću i  OBŽ koja nam je izašla u susret  odobrila znatna financijska sredstva za sufinanciranje programa ”Zaštita i skrb o starijim i nemoćnim osobama”

Zahvaljujemo se i gradu Belišću na odobrenim sredstvima za projekat za 2020g.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

Čestit Božić i sretna Nova 2021. godine od srca vam želi Udruga Umirovljenika Grada Belišća

UUGB PODIJELILA ZAŠTITNIH MASKI NA BELIŠĆANSKOJ TRŽNICI

U subotu 05. prosinca 2020. godine Udruga Umirovljenika Grada Belišća je podijelila 250 komada jednokratnih zaštitnih maski našim sugrađanima ispred Tržnog centra Grada Belišća. Maske su dijelili Radoslav Vuksanić – predsjednik, Zdenka Rakić, Branko Bobinac …, a odaziv je bio veoma dobar i maske su se podijelile u 30 minuta, i od svakog smo dobili veliko hvala sa komentarom „ Zar se to netko sjetio i misli na nas male ljude“.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

Udruga Umirovljenika Grada Belišća na poginule Domovinskog rata


UUGB je sudjelovala na odavanju počasti poginulima u Domovinskom ratu u Parku dragovoljaca Domovinskog rata u Gradu Belišća. Uz prigodan program uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u utorak 17. studenog 2020. godine sa početkom u 19,30 sati zaslužne su učenice Željka Kobzi i Patricija Pilav iz 2.a razreda Opće gimnazije Srednje škole Valpovo i župnog vikara fra Mirko Miškovića koji se pomolio za sve žrtve rata. Pridržavajući se epidemioloških preporuka zapalili smo lampaš i pomolili se za sve žetve rata sa ostalim sudionicima.

slike: Tin Lacković

tekst: Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA

Udruga Umirovljenika Grada Belišća se priključila hvala vrijednoj akciji koju je organizirao LAG KARAŠICA iz Petrijevaca za pomoć proizvođačima iz Metkovića preko svojih članova plasirali su 610 kg mandarina. Mandarine su svježe ubrane i ukusne.

Tekst: Radoslav Vuksanić

Slike: Branko Bobinac

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA BELIŠĆA SUDJELOVALA U OBILJEŽAVANJU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN BRANITELJA

U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu biciklističku vožnju “Biciklom do spomenika” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  Okupljanje je bilo ispred zgrade Grada Belišća u 9 sati, poslije zajedničke fotografije krenulo se prema spomeniku poginulim braniteljima na bentu.

Po dolasku na spomenik polaganjem vijenaca i paljenje svijeća odana je počast svim poginulima i ranjenim braniteljima u Domovinskom ratu. Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvele su članice Ženske vokalne skupine „Bocanjevčanke“, a službu riječi predvodio je fra Tomislav Vrsaljko iz Župe sv. Josipa Radnika iz Belišća.

Poslije službenog dijela programa uputili smo se u ribički dom na domjenak.

Tekst: Branko Bobinac

Slike preuzete sa gradske stranice

Udruga umirovljenika grada Belišća sudjelovala na 5. Državnom natjecanju u kuhanju čobanca kojeg je kuhao Ivan Orsag.  Po završetku natjecanja podijeljene su zahvalnice i medalje svim kuharima. Čobanac je bio odličan vidi se na slici i osvojio je četvrto mjesto.

Izvještajna skupština Udruga Umirovljenika Grada Belišća

U petak 14. lipnja 2019 godine održana je redovita izvještajna skupština Udruge Umirovljenika Grada Belišća. Skupštinu je vodio Zdenko Weber, a izvješća o radu i financijskog izvješća udruge iz 2018 godine  je pročitao Zdravko Majer kojeg su podržali članovi udruge. Po završetku službenog programa nastavilo se neslužbeno druženje uz čobanac i razgovor.