Side Navigation

X

Radionica o mentalnoj aritmetici u belišćanskoj knjižnici

 NOVOSTI|

U suradnji s Aloha centrom iz Osijeka, Gradska knjižnica i čitaonica  Belišće organizira još jednu radionicu. Radi se o radionici „Aloha mentalna aritmetika“ koja je namijenjena djeci od 4 do 13 godina te u njima sudjeluju i djeca i roditelji.

Pojam “mentalna aritmetika” možda zvuči kao nekakva supermoć ili znanstvena fantastika, no zapravo se radi isključivo o znanosti. ALOHA je program sveobuhvatnog razvoja jače moždane podloge u ključnoj dobi i sve aktivnosti programa optimizirane su za upravo takav razvoj.

Cilj programa nije savladati određenu vještinu, već koristiti mozak na način koji će mu omogućiti optimalan razvoj!

Mentalna aritmetika je izvođenje numeričkih operacija (zbrajanja, oduzimanja, množenja, dijeljenja…) u glavi. Ovo djeca mogu izvesti pomoću vizualizacije abakusa koja je moguća već nakon kratkog vremena vježbe na fizičkom abakusu.

Na taj način u isto vrijeme aktiviraju se obje polutke mozga – lijeva za izvođenje samog zadatka, a desna za vizualizaciju abakusa i pomicanje zamišljenih kuglica.

Radionica će se održati 31. siječnja 2023. godine u 17 sati u Knjižnici Belišće, a vodit će ju stručni djelatnik Aloha centra Osijek.

Pozivamo vas da se prijavite u belišćansku knjižnicu osobno, telefonom, mailom ili putem facebook stranice Knjižnice. Broj mjesta je ograničen.

Izvor: Radionica o mentalnoj aritmetici u belišćanskoj knjižnici | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>