Side Navigation

X

Planinari na Mečeku

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

U utorak, 19.12.2023., grupa od devet planinarki i planinara krenula je u jutarnjim satima kombijem Zajednice športskih udruga grada Belišća na jednodnevni izlet u susjednu Mađarsku.

Cilj grupe bio je Meček (Mecsek) i to dio iznad grada Pečuha (Pecs). Konkretno vrh Tubeš (Tubes) i mali Tubeš. Dobro raspoloženi i po lijepom sunčanom danu na cilj smo stigli oko 10 sati.

Na hodanje smo krenuli sa parkinga ispod TV tornja i napravili kružnu stazu sa spomenutim vrhovima mali i veliki Tubeš. Na tim su vrhovima uređeni lijepi vidikovci, a pogled je usprkos magli u nizini ipak bio spektakularan. Na Tubešu je vidikovac u obliku zidanog tornja visine 22 m.

U daljini smo lijepo vidjeli Aršanj (Harsány-hegy), te Papuk i Krndiju udaljene oko 80 km. Nizina između spomenutih vrhova bila je zalivena bijelom maglom.

Zadovoljni i ispunjeni pozitivnom energijom u kasnim popodnevnim satima vratili smo se u Belišće. Za promjenu, odabrali smo put preko Vilanjija (Villány).

Ovim putem zahvaljujemo se Zajednici športskih udruga grada Belišća na ustupljenom kombiju.

Tekst: Marina Stifter

Izvor: Planinari na Mečeku | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>