Side Navigation

X

ODRŽAN KONCERT DUA REBA/MATOLIĆ

ODRŽAN KONCERT DUA REBA/MATOLIĆ

 

U utorak, 28. svibnja 2024. godine u Palači Gutmann održan je koncert kojeg je izveo duo iz Zagreba Marina Matolić i Davor Reba.

Marina Matolić i Davor Reba su djelatnici Muzičke akademije u Zagrebu i kao duo promoviraju najpoznatija djela za klavir i klarinet u Hrvatskoj i inozemstvu. Marina Matolić je dugogodišnja voditeljica dječjih zborova, aktivno se bavi pedagoškim radom i nagrađivana natjecateljica na raznim glazbenim natjecanjima. Davor Reba je hrvatski klarinetist i pedagog koji predaje klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i jedan je od osnivača Hrvatskog društva klarinetista.

Glazbeni program se sastojao od djela za klarinet i klavir od četiri skladatelja koji su djelovali početkom 20. stoljeća. Prije izvedbe djela, Davor Reba je rekao nekoliko uvodnih riječi o svakom skladatelju. Program je započeo izvedbom djela Francisa Poluenca, nastavljajući sa djelima Brune Bjelinskog i Charles-Marie Widora i za kraj su izveli skladbu od Witolda Lutoslawskog.

Ovaj kratak, ali bogat program oduševio je sve prisutne posjetitelje kojima će ovaj zagrebački duo ostati dugo u sjećanju.

Izvor: ODRŽAN KONCERT DUA REBA/MATOLIĆ – Turistička zajednica Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>