Side Navigation

X

Novoosnovani belišćanski judo klub započinje s radom

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

U lipnju 2023. godine u Belišću je osnovan judo klub pod nazivom Sankaku koji započinje s radom sredinom rujna.

Djelovanje novoosnovanog kluba orijentiran je na rad s djecom uzrasta od 6 do 10 godina, a treninzi bi se održavali u nastavno-sportskoj dvorani u Belišću. Treninzi su koncipirani i prilagođeni svojim sadržajem i tehničkim elementima za svaku uzrasnu skupinu posebno. U treningu cilj je djecu naučiti sve prirodne oblike kretanja, razvijati im fleksibilnost, koordinaciju i ravnotežu kroz vježbe i judo igre.

Judo je sport koji mogu podjednako vježbati oba spola, različitih tjelesnih tipova i konstitucija. Rad obuhvaća učenje osnovnih vještina juda na zdrav i edukativan način. UNESCO je proglasio judo najkorisnijim sportom za djecu od 4 do 21 godine jer pomiče sveobuhvatan tjelesni odgoj. Judo omogućuje usavršavanje svih psihomotoričkih aktivnosti. Treniranjem juda, dolazi do razvoja fizičkih, psihičkih, socijalnih i motoričkih sposobnosti. Poboljšava se koncentracija, razvija se poštovanje, samokontrola i disciplina, generalno judo na uči o dobrom ponašanju te kako biti dio grupe, zajednice, a ujedno i snažan pojedinac.  JUDO je u svojoj osnovi samoobrambena borilačka vještina te ne potiče nasilje, već obranu; uče se tehnike bacanja i zahvata u parteru te nema udaraca.

Svi zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela 0996553073 ili putem e-maila jk.sankaku.belisce@gmail.com.

Izvor: Novoosnovani belišćanski judo klub započinje s radom | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>