Side Navigation

X

Aktivnosti udruge PUKS

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

U petak, 1. 9. 2023. godine, posljednjom radionicom, završen je program aktivnosti za djecu “Ljeto u PUKSu”. Program je namijenjen integraciji raseljene djece iz Ukrajine smještenih na području Belišća u  zajedništvu s malim Belišćanima. Radionice su usmjerene međusobnom druženju i upoznavanju kroz kreativnost te omogućuju djeci lakšu prilagodbu kao i prihvaćanje različitosti.

Održano je deset radionica kroz deset tjedana. Izrađivale su se lutkice od lavande, ljetni svjećnjaci, narukvice, magneti, stakleni mini vrtovi, sladoledi, slike, origami ribice i ribice od vune, šivale su se vrećice od lavande a završilo se s pripremama za školu u vidu mozgalica i drugih igara. Radionice su se održavale u prostorijama udruge sv. Vinka Paulskog, a vodile su ih članice udruge PUKS: Marija Mandić, Dajana Vinković, Sunčica Nižetić, Jelena Novaković, Romana Hudovernik, Marija Ajduković i Vanesa Šerić.

U radionicama je sudjelovalo dvadesetak djece i nekoliko roditelja.

Školarcima iz Ukrajine podijeljene su školske torbe i pribor prikupljen donacijama u lipanjskoj humanitarnoj akciji, a sva su djeca na kraju dobila plišanu igračku na dar.

Zahvaljujemo donatorima školskog pribora i igračaka što prepoznaju naš trud i zalaganje oko integracije raseljenih osoba uslijed ukrajinske krize za dobrobit pojedinaca ali i cijele lokalne zajednice.

Program aktivnosti “Ljeto u PUKSu” dio je projekta “Budi tu” koji sufinancira grad Belišće i Osječko-baranjska županija.

Vanesa Šerić

Izvor: Aktivnosti udruge PUKS | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>