Side Navigation

X

HVIDR-a BPS je sudjelovala u obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Belišća

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Belišća, 30. svibnja, u Belišću je u srijedu, 29. svibnja, održan prigodan program koji je započeo u jutarnjim satima. Sudionici su se okupili ispred Gradske uprave grada Belišća, te su krenuli u mimohodu do gradskog groblja. Tamo je, kod Spomen-križa, upriličen svečani protokol polaganja vijenaca u čast svih poginulih i preminulih hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su se uputili u crkvu na svetu misu, gdje su se molili za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i domovinu. Svetu misu predvodio je župnik, koji je u svojoj propovijedi istaknuo važnost očuvanja sjećanja na one koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

Program obilježavanja nastavio se druženjem na gradskom bazenu grada Belišća, gdje su za sve sudionike je osigurao besplatno piće i tradicionalni slavonski Čobanac. Druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi, uz pjesmu i razgovor, a posebnu čar dodala su prisjećanja na događaje iz Domovinskog rata i isticanje važnosti zajedništva i solidarnosti.

Ovaj događaj je još jednom pokazao koliko je važno obilježavati i prisjećati se značajnih datuma iz naše povijesti te koliko je važno odavati počast onima koji su se izborili za našu slobodu. HVIDR-a BPS ponosno je sudjelovala u ovom obilježavanju, pokazujući time svoju trajnu predanost očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje.

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>