Side Navigation

X

Zimske aktivnosti udruge PUKS

 

Iako zauzeti sastavljanjem različitih izvještaja i planiranjem aktivnosti, udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama tijekom siječnja i veljače održala je niz aktivnosti.

Prije svega, udruga je postala članica Mreže za socijalno i emocionalno učenje u suradnji s udrugom Pragma iz Zagreba i drugim organizacijama civilnog društva. U okviru djelovanja Mreže, 2. veljače održan je radni sastanak, a 14. veljače edukacija “Ljubav sve pobjeđuje – kako prevladati krize u obitelji djeteta koje značajno utječu na rad odgojitelja”. Nakon toga, 3. veljače, članovi udruge sudjelovali su na radnom sastanku za izradu protokola postupanja u kriznim sitaucijama SOS NET mreže podrške s ciljem razvoja strategija, planova i inovativnih alata za upravljanje kriznim situacijama na lokalnoj razini.

Dana 16. veljače zajedno s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Valpovo posjetili su raseljene osobe iz Ukrajine smještene u gradu Belišću te razgovarali o njihovim potrebama, poteškoćama i mogućnostima rada i zapošljavanja te donijeli prijedloge za povećanje kvalitete psihosocijalne podrške.

Nisu bili zaboravljeni i oni najpotrebniji u našoj sredini, a to su djeca iz Ukrajine, s kojima su održali dvije kreativne radionice izrade maski te su s njima sudjelovali na gradskom dječjem maskenbalu koji se održao 18. veljače.

Uslijedila je edukacija u organizaciji CROSOL – platforme za međunarodnu građansku solidarnost koja se održala 20.veljače s ciljem osnaživanja kapaciteta pojedinaca i pojedinki iz organizacija civilnog društva za praćenje provedbe globalnih ciljeva održivog razvoja, a na kojoj je sudjelovala naša članica Jelena Katalenić.

Nalazimo se u 16. tjednu psihologije pa je tom prigodom naša psihologinja Marija Mandić pripremila tri priloga koja će se objavljivati na web stranici udruge www.puks.hr. Prvi nosi naziv “Od pohvale djeca (i odrasli) rastu” i već je objavljen (https://www.puks.hr/rijec-psihologinje-povodom-obiljezavanja-16-tjedna-psihologije-od-pohvale-djeca-i-odrasli-rastu/), a druga dva objavit će se tijekom tjedna s naslovima “Dječji crtež” i “Priprema djece za školu”.

Do kraja mjeseca održat će se redovna godišnja skupština i završit će se prijave na natječaje kako bi bili spremni za još jednu radnu i plodonosnu godinu.

Vanesa Šerić

Izvor: Zimske aktivnosti udruge PUKS | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>