Side Navigation

X

Uspješna slikarska godina iza članova Bel-arta

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

Članovi Likovne udruge Bel-art Belišće okupili su se u utorak, 6. veljače, kako bi održali izvještajnu skupštinu na kojoj je podnijeto izvješće o radu Udruge kao i financijsko izvješće za 2023. godinu te plan rada za 2024. godinu.

U protekloj godini članovi Likovne udruge Bel-art mogu se pohvaliti nizom slikarskih aktivnosti. Uz provedbu dva projekta financirana od srtane Grada Belišća i Osječko-baranjske županije, sudjelovali su na čak 17 likovnih kolonija, od kojih su četiri bile u vlastitoj organizaciji, a četiri su bile međunarodnog karaktera. Osim toga, istaknuli su se i na osam izložbi te aktivno pridonijeli umjetničkoj sceni kroz održavanje brojnih radionica. Bel-artovci nisu bili samo sudionici već i organizatori četiriju likovnih kolonija tijekom protekle godine. U siječnju su održali Zimsku likovnu koloniju u  prostoru udruge, u travnju organizirali su slikarsko druženje povodom Dana grada Belišća, Memorijalnu likovnu koloniju Dragutin Gibičar održali su u srpnju, a u rujnu organizirali su dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju Panon Belišće. Ove kolonije nisu samo pružile članovima priliku za stvaranje, već su i promicale suradnju i razmjenu ideja među umjetnicima. Svoj doprinos likovnoj sceni belišćanski umjetnici dodatno su istaknuli sudjelovanjem na osam izložbi, gdje su predstavili svoje najnovije radove široj publici. Izložbe su bile prilika za izražavanje raznolikosti stilova i tehnika unutar udruge, dok su istovremeno poticale dijalog o likovnom stvaralaštvu današnjice. Tematska izložba povodom Noći knjige postavljena je u travnju, u suradnji s Muzejom Belišće održane su 2 izložbe Moderna umjetnost bez granica u lipnju i Zabilježeno okom umjetnika u kolovozu. Povodom Mjeseca hrvatske knjige u listopadu izlagali su u GKČ Valpovo, u studenom izlagali su na skupnoj izložbi u Belom Manastiru i tematskoj izložbi u GKČ Belišće također povodom MHK. Nekolicina članova krajem studenoga svoje radove izložila je na izložbi u Subotici, a kao posljednja izložba u 2023. godini bila je Boje zime u GKČ Belišće. Uz sve dosad nabrojane aktivnosti, Bel-artovci posvetili su se i edukaciji mladih sugrađana kroz održavanje likovnih radionica. Djeca su imala priliku učiti i izražavati se tehnikama suhog pastela, akvarela, akrila na platnu.. Osim radionica u udruzi, belišćanski umjetnici održali su i nekoliko radionica u Dječjem vrtiću Maslačak i područnoj školi u Vinogradcima. Ovakva suradnja svjedoči o društvenoj odgovornosti belišćanskih slikara i njihovoj želji za poticanjem kreativnosti među najmlađima.

Već i kratkim osvrtom na aktivnosti u 2023. lako je zaključiti da je protekla godina bila vrlo plodna za članove udruge Bel-art, kako u individualnom umjetničkom izražavanju, tako i u kolektivnom doprinosu likovnoj kulturi zajednice. Njihova predanost likovnoj umjetnosti i širenju ljubavi prema umjetnosti dodatno su obogatili kulturnu scenu našeg grada.

Izvor: Uspješna slikarska godina iza članova Bel-arta | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>