Side Navigation

X

Udruga HVIDR-a Belišće i udruga UUGB

Završna konferencija projekta Zaželi
 

​ U ponedjeljak, 31. srpnja 2023. godine završnom konferencijom okončano je provođenje projekta Udruge HVIDR-a Belišće pod nazivom „Snažne žene II” u vrijednosti od 163.886,12 EUR-a.
Nositelj i korisnik ovog hvale vrijednog projekta zapošljavanja žena pod nazivom „SNAŽNE ŽENE II” koji je u cijelosti financiran iz EU Fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali bila je udruga HVIDR-a Belišće uz partnere: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Lokalna akcijska grupa Karašica i Udruga umirovljenika grada Belišća.
 
Na završnoj konferenciji sudionike je pozdravila Višnja Dorić, voditeljica projekta, zahvalila se na izvrsnoj suradnji u provođenju projekta u kome je sudjelovalo 25 žena koje su pružale usluge poboljšanja kvalitete života 150 krajnjih korisnika s područja Belišća, Valpova, Donjeg Miholjca te općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo.
 
Sudionike su pozdravili i zahvalili se na suradnji Pavo Milekić, kao predstavnik nositelja projekta, te Radoslav Vuksanić predsjednik Udruge umirovljenika Belišće kao partner u provođenju projekta, a Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica najavio je nastavak provođenja projekta Zaželi u izmijenjenim uvjetima.
Naime, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike planira 21. kolovoza 2023. godine objaviti Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, sufinanciran iz Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. godine, Europskog socijalnog fonda plus (ESF).
 
Cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina kroz pružanje usluge potpore i podrške, dakle u prvom planu će biti poboljšanje uvjeta korisnicima, invalidima i osobama starijim od 65 godina, slabijeg imovnog stanja.
 
Planirani datum početka podnošenja projektnih prijava je 11. rujna 2023. godine, a za potencijalne prijavitelje održat će se informativne radionice o uvjetima Poziva i načinu prijave, tako da će se tada razriješiti sve nepoznanice vezane za potencijalne sudionike projekta.
 
Završna konferencija projekta nastavljena je druženjem i prigodnim domjenkom.
 
 
 
 
 
 
 
 

Izvor: Udruga HVIDR-a Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>