Side Navigation

X

Šesta Memorijalna likovna kolonija u spomen na Dragutina Gibičara

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

Sada već tradicionalno srpanjsko slikarsko okupljanje, održano je šesti put po redu u spomen na poznatog belišćanskog slikara Dragutina Gibičara – Karčija. Kolonija je okupila slikare članove Bel-arta, dok su domaćini bili članovi Matice umirovljenika.

Na otvorenju kolonije prisutnima su se obratili Marija Ilić i Ivan Vajda te se prisjetili svog nezaboravnog  prijatelja Karčija, a nakon uvodnih riječi uslijedilo je slikanje. Svaki umjetnik je po vlastitiom nahođenju odabrao tehniku rada te izrazio svoje umjetničko viđenje. Na ovom kreativnom druženju obuhvaćeni su raznoliki stilovi i pristupi slikanju, što je doprinijelo bogatstvu i raznolikosti nastalih radova.

Tematski, umjetnici su se inspirirali životom i djelom Dragutina Gibičara, istaknutog likovnog stvaratelja čije su slike ostavile dubok trag u kulturnoj baštini našeg grada. Gibičar je bio poznat po svom intuitivnom pristupu slikarstvu i izuzetnoj upotrebi boja. Njegova djela su prikazivala različite motive, poput pejzaža, žive i mrtve prirode, a ni motivi životinja, posebice konja, nisu mu bili strani. Ova kolonija pružila je umjetnicima priliku da se susretnu, razmijene ideje i inspiriraju jedni druge, čime doprinose razvoju likovne umjetnosti u svom okruženju, ali i kako se ne bi zaboravio doprinos i rad našeg Karčija.

Ovogodišnja Memorijalna likovna kolonija Dragutinu Gibičaru još jednom je potvrdila važnost umjetnosti i njezinu ulogu u očuvanju kulturnog nasljeđa.

Tin Lacković

Izvor: Šesta Memorijalna likovna kolonija u spomen na Dragutina Gibičara | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>