Side Navigation

X

Predstavljanje slikovnice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće

 NOVOSTI|

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, u srijedu, 13. prosinca 2023., s početkom u 11:30 u prostoru Palače Gutmann održati će se predstavljanje slikovnice pod nazivom “Ich habe keine Angst” (u originalu “Nije me strah”) spisateljice Dubravke Pađen Farkaš i ilustratora Dražena Jerabeka. Slikovnica je izašla u novom izdanju na njemačkom jeziku, u prijevodu doc. dr. sc. Sanje Cimer Karaica, a prevedena je i na mađarski jezik.

Slikovnica govori o dječaku Tinu koji se bojao baš svega. Dječaka su prijatelji zvali “Tin plašljivi mamin sin”, sve dok jednoga dana nije odlučio da će postati hrabar i potpuno sâm otići kroz veliki park do trgovine. Na putu se hrabro borio s raznim čudovištima. Susreo se i sa strašnim zmajem i najvećim od svih užasa – zubatim djecozgrabom! Hodajući tako parkom do trgovine, Tin je otkrio da su se sve ove strašne stvari skrivale samo u njegovoj glavi.

Predstavljanje slikovnice prilagođeno je djeci mlađe dobi, odnosno, vrtićkog uzrasta i djece nižih razreda osnovne škole.

Tekst i foto: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: Predstavljanje slikovnice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>