Side Navigation

X

Održana redovna skupština DVD-a Gat

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

U subotu, 11. ožujka 2023. godine, u prostorijama Društvenog doma Gat održana je redovna skupština DVD-a Gat uz nazočnost operativnih članova i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je pročelnik Ueda gradonačelnika Domagoj Varžić i zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-a na području Grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2022. godini te Planove rada i financija za 2024. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2022. godinu i Planova za 2024. DVD-a Gat, dana je riječ gostima.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić pozdravio je sve prisutne u ime Gradonačelnika i svoje osobno ime, te istaknuo zadovoljstvo što je u prisustvu vatrogasaca, jer uloga vatrogasaca i njihovo djelovanje u društvo je veoma bitno u rješavanju nastalih nepogoda, a također i u društvenom životu svakog mjesta. Djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je značajno kroz rad i animaciju mladih te obuku svojih članova. Ističe zadovoljstvo s velikim brojem prisutnih mladih članova. Ističe potporu Gradske uprave u djelovanje vatrogasnih organizacija i nastojanje da urede i opreme vatrogasne domove za još bolji i uspješniji rad. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG-a Belišće osvrnuvši se na izvješće o radu Društva koje je izneseno veoma iscrpno, što opisuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezultata u 2022. godini. Istaknuo je pozitivnu strukturu članstva, gdje se kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova, svake godine uključuju članovi DVD-a Gat, što pokazuje konstantan rad s mlađim članovima koji ulaze u operativno članstvo, a posebno kroz provedbu takmičarskog duha. Ističe potrebu za uključivanje mlađe operativnih članova u prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca, budući je otvorena ispostava Državne vatrogasne škole u Osijeku i mogućnost školovanje je lakša. Također poziva članove koji žele stupanj višeg ili visokog obrazovanja da odaberu smjerove zaštite od požara, okoliša ili zaštite na radu, s obzirom da takvog visokoobrazovanog kadra nedostaje.

Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG-a Belišće te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za puno osobnog zdravlja i mira.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi pristupilo se uručivanju uvjerenja o osposobljenosti članova i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je diplome i uvjerenja za stjecanje zvanja «Vatrogasac» Kristini Glavaš, Valentinu Gardilu Florijanu Josipu Staniću, diplome za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina» uručene su Ljerki Vučković, Dubravki Gorički i Hermini Živković, diploma za 50  godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 50 godina» Miroslavu Galinoviću i Draganu Majdeniću.

Nakon uručenih uvjerenja i diploma predsjedavajuća Ljerka Vučković zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Izvor: Održana redovna skupština DVD-a Gat | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>