Side Navigation

X

ODRŽANA JOŠ JEDNA RADIONICA U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

ODRŽANA JOŠ JEDNA RADIONICA U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Objavljeno: 05. 7. 2019.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće nastavlja održavati kreativne radionice i ljeti  u svom prostoru. Tako je bilo i u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine kad se 12 učenika osnovne škole po prvi put okušalo u tehnici origamija. Origami je inače nacionalna umjetnost u Japanu, a riječ je o tehnici savijanja papira. Ovom tehnikom razvija se koncentracija i fina motorika, strpljenje te precizan rad ruku i kreativnost.

Svi sudionici radionice su, uz pomoć knjižničarke Jasne Andrišić i volonterke Mirne, napravili svoj označivač knjiga ili bookmarker u ovoj tehnici koristeći pravi origami papir koji je stigao iz Japana. Motiv je bila djevojka obučena u kimono, a kako bi sve bilo u znaku Japana, osnovnoškolci su na poleđini svog uratka napisali i nekoliko japanskih slova crnim flomasterom.

I ova radionica je prošla u dobrom raspoloženju te je pokazala da se u belišćanskoj knjižnici može na lijep i koristan način provesti slobodno vrijeme.

Tekst i fotografije: Jasna Andrišić

Izvor: ODRŽANA JOŠ JEDNA RADIONICA U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>