Side Navigation

X

ODRŽANA „FIŠIJADA“ U BELIŠĆU

ODRŽANA „FIŠIJADA“ U BELIŠĆU

 

U petak, 25. kolovoza 2023. godine, održana je “Fišijada”, tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Natjecanje se odvijalo na prostoru belišćanskog bazena gdje se okupilo 35 majstora kotlića s područja Belišća i prigradskih naselja.

Na čelu stručne komisije bio je Arpad Šipec, dok su ostali članovi ocjenjivačkog suda bili Aron Keteš i Laslo Šipec. Prema njihovom mišljenju najbolji fiš paprikaš u Belišću skuhao je Josip Delač, drugoplasirani je bio Darko Kovačević, a na trećem mjestu bio je fiš kojeg je skuhao Damir Đakovac. Priznanja, pehare i prigodne nagrade uručili su pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen. Za dobro raspoloženje svih prisutnih bio je zadužen Tamburaški sastav „Kočije“ iz Narda, dok su članovi Udruge “Kotličari” osigurali porcije fiš paprikaša za posjetitelje. Kroz cijeli program nas je vodila Monika Đogaš.

Pobjednik ovogodišnje Fišijade biti će predstavnik Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća na Prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša koje će se održati 2. rujna u Belom Manastiru.

 

Izvor: ODRŽANA „FIŠIJADA“ U BELIŠĆU – Turistička zajednica Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>