Side Navigation

X

Održana 139. Izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće

 

 NOVOSTI|

U subotu, 28. siječanja 2023. godine, u prostorijama DVD-a Belišće održana je 139. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova s područja VZG-a Belišće (Bistrinci, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci i Veliškovci), te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Belišće nazočio je  predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zapovjednik županije Osječko-baranjske Zoran Pakšec i voditelj Državne vatrogasne škole, ispostava Osijek Boris Banjan, uz prisustvo medija Belišćanskog lista i Gradskog radija Belišće.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijskog izvješće u 2022. godini, te Planove rada i financija za 2024. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine, pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Andrijanu Kitonić i Dinka Ćutuka da uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčića izreknu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdenko Pakšec čestitao je svim operativnim vatrogascima na svim aktivnostima koje ovo Društvo ostvaruje i istaknuo kako je ovo Društvo jedno od aktivnijih u Osječko-baranjskoj županiji. Ujedno je istaknuo zakonske obveze koje su vezane uz organizaciju i članstvo, te planove u daljnjem ustroju u vatrogasnoj organizaciji za uspješnije i organiziranije obavljanje vatrogasne djelatnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić pohvalio je rad belišćanskog DVD-a kao središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu županijske Vatrogasne zajednice. Iznio je očekivanja donošenja Vatrogasnog plana i mreže, što će donijeti smjer razvoja i unapređenja vatrogastva. Ujedno je izdvojio potrebu pomlađivanja vatrogasnog kadra u vatrogasnim organizacijama, a posebno na obnašanju funkcija u Društvu, a što iziskuje obvezu i odgovornost. Pozvao je mlađe članove da se uključe u osposobljavanja i životno usavršavanja kroz prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca.

Nazočnima se obratio i voditelj Državne vatrogasne škole, ispostava Osijek Boris Banjan, koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu s mladima koji su osnova za daljnji razvoj, a što je vidljivo kroz pročitano izvješće i prezentaciju slika. Prisutne je upoznao o radu Državne vatrogasne škole i nastojanju da kandidati steknu što više znanja i kvalitetnih vještina u ispunjavanju zadaća koje slijedi u obavljanju vatrogasne djelatnosti. Ujedno je pozvao sve zainteresirane kandidate da se prijave na prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca ili vatrogasnog tehničara, jer je olakotna okolnost da je škola u Osijeku i više nema potrebe odlaska u Zagreb ili Split i Rijeku gdje su ispostave.

U prigodnim riječima, predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko izrazio je zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društve postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istaknuo napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma, gdje je sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i zajednice. Zahvalio je operativnim vatrogascima na požrtvovnosti i nesebičnom radu u vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima. Naglasio je važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti, koju treba ojačati u kadrovskom smislu što je propisano Procjenom i Planom ZOP-a Grada Belišća, u nadi da će i drugi subjekti pripomoći tom cilju.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenje i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja Vatrogasac Andrijani Kitonić, Dinku Ćutuku i Mariju Rakmiću, diplomu za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji Spomenica za 10 godina Sanji Stić i Katarini Pačarić. Županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec uručio je Slavku Milekiću i Ivan Goliću Uvjerenje o usavršavanju Aparati za zaštitu dišnih organa dok je potvrde o sudjelovanju na stručnim edukaciji o praćenju vatrogasnih vozila i GIS-u uručio Željku Čakaliću, Jasni Vrbanić, Ivanu Vincetiću i Mariju Karapetriću, a Ivani Kristić, Željku Čakaliću, Jasni Vrbanić, Ivanu Vincetiću i Martinu Rittgaseru o upravljanju vatrogasnim intervencijama. Kipić Vatrogasacza najaktivnijeg člana vatrogasnom pomlatka dobila je Tena Hajoš, a dobitnik kipića za najaktivnijeg člana vatrogasne mladeži je Tomislav Hudovernik. Nagrade je dodijelio voditelj vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće Željko Čakalić. Zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić uručio je kipić Vatrogasac za najaktivnijeg operativnog člana u 2020. i 2021. godini Mariju Karapetriću, a kipić za najaktivnijeg operativnog člana u 2022. godini. Željku Čakaliću.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja predsjedavajući Slavko Milekić, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Izvor: Održana 139. Izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>