Side Navigation

X

Održana 13. Slaninijada u Bistrincima

 

 NOVOSTI|

U subotu, 20. siječnja 2024. godine, na odmorištu Drava u Bistrincima održana je 13. Slaninijada u organizaciji Udruge športskih ribolovaca Podravac Bistrinci te uz podršku Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća.

U službenom dijelu natjecanja sudjelovalo je 37 ljubitelja slanine svih dobnih skupina, a bilo je mnoštvo posjetitelja koji su došli na Odmorište i uživali u svemu ponuđenom.

Slaninijadi je nazočio pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić koji se i sam van konkurencije okušao u pečenju slanine, a Milan Borić, predsjednik bistrinačkih ribiča, istaknuo je kako ih, kao organizatore, raduje činjenica da je među sudionicima ovog natjecanja sve više mladih.

Članovi ocjenjivačke komisije Danica Brkić, Vladimir Sever i Ivica Anić imali su težak zadatak među natjecateljima odabrati one najbolje.

Ove godine je organizator osigurao 16 nagrada koje je uručila direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen. Najukusniju slaninu ispekao je Vladimir Paulić iz Valpova i za nagradu dobio tablu slanine. Drugo mjesto i umjetničku sliku osvojio je Antun Korpar, treće mjesto i zeca osvojila je Dijana Orešković, a četvrto mjesto i fazana osvojio je Branko Žužić.

Među nagrađenima su bili i Damir Đakovac, Vlado Jung, Ena Varžić, Zdravko Korpar, Stipo Oršolić, Darko Ivanišić, Tomislav Tomas, Nenad Barišić, Bruno Kristić, Darko Varžić i Igor Smodej.

Članice Babuški, grupe koja djeluje u sklopu Udruge športskih ribolovaca Podravac i ove su se godine pobrinule da nitko ne ostane gladan i žedan pa su za sve ljubitelje dobre zabave i boravka u prirodi u ponudi imale lepinje, kobasice, slaninu, kolače te tople i hladne napitke.

Izvor: Održana 13. Slaninijada u Bistrincima | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>