Side Navigation

X

Obilježen Dan državnosti RH i Dan hrvatskih branitelja grada Belišća

 

 NOVOSTI| 

U nedjelju, 30. svibnja 2021. godine, prigodnim programima uz polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave i Spomen-križa svim poginulim žrtvama Domovinskog rata grada Belišća na gradskom groblju u Belišću svečano je obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja grada Belišća.

Predstavnici Grada Belišća, predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković i predstavnici Gradskog vijeća grada Belišća položili su vijenac i upalili svijeće za sve koji su se žrtvovali za neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Pijetet i poštovanje iskazali su i predstavnici Grada Valpova na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, belišćanskih braniteljskih udruga UHDDR-a i HVIDR-e, Policijske postaje Belišće koje je predvodio zamjenik načelnika Nikola Pepić, Udruge umirovljenika policije Belišće.

Himnu Republike Hrvatske i domoljubnu skladbu „Moja domovina“ izvela je Valentina Pavlović, a službu riječi predvodio je vlč. Luka Ćosić, župni vikar u župi Valpovo.

Prigodnim programom i molitvom koju je predvodio vlč. Luka Ćosić uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća obilježen je i Dan hrvatskih branitelja grada Belišća kod Spomen-križa svim poginulim žrtvama Domovinskog rata grada Belišća na gradskom groblju. Na taj je način odana odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata.

Prije svečanosti u Belišću, na gradskom groblju u Valpovu također je upriličena svečanost odavanja počasti povodom ove obljetnice, a na kojoj je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković položila vijenac i upalila svijeću kod križa podignutog u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu.

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježava se u spomen na 30. svibnja 1990. godine kada je konstituiran prvi demokratski izabran Sabor. Bio je to početak puta prema osamostaljenju i stjecanju neovisnosti Hrvatske. Tomu vremenu, a prije svega hrvatskim braniteljima čija je žrtva omogućila stvaranje neovisne, demokratske i europske Hrvatske dugujemo neizmjernu i vječnu zahvalnost.

 
 

Izvor: Obilježen Dan državnosti RH i Dan hrvatskih branitelja grada Belišća | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

VLADO STAKIC

Dobronamijerno zelim skrenuti paznju da na gradskom groblju u Beliscu nema SPOMEN KRIZA SVIM POGINULIM ZRTVAMA DOMOVINSKOG RATA U GRADU BELISCU.
Samo polaganje vijenaca i paljenje svijeca nije izraz postovanja prema svim civilnim zrtvama poginulim za vrijeme Domovinskog rata u gradu BELISCU.Neozbiljno je i neodgovorno potezom pera mijenjati naziv bilo kojeg spomen obiljezja a narocito je neozbiljno mijenjati naziv spomen obiljezja koje je podignuto u spomen na hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu grada BELISCA..
Zalosno je da lokalni mediji ne dozvoljavaju da se upozori na cinjenicu da je grad BELISCE JOS UVIJEK JEDAN OD TIJETKIH GRADOVA U HRVATSKOJ KOJI NEMAJU NIKAKVO SPOMEN OBILJEZJE U ZNAK SJECANJA I ODAVANJE PIJETETA CIVILINIM ZRTVAMA POGINULIM U DOMOVINSKOM RATU U GRADU BELISCU.

VLADO STAKIC

Cisto

Gospodine Vlado!
Vi ste jedan od rijetkih koji daje ovake komentare i izražava svoje osobno mišljenje samo naprijed zato postoji ova stranica. Na gradskim stranicama postoji samo palac gore što je nelogično, treba dati slobodu govora i mišljenja. Očigledno se netko plaši mišljena svojih građana.
Branko

VLADO STAKIC

Postovani Branko,
Belisce je grad u kojem nema slobode medija nema slobodnog misljenja,Belisce je grad u kojemu se nesmije drugacije misliti.
Nije li to sramota.

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>