Side Navigation

X

Nova oprema u radionicama CTK-a Valpovo-Belišće

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

U subotu, 30. rujna 2023., u CTK-u Valpovo-Belišće započeli su upisi polaznika radionice fotografije, elektronike, robotike, 3D printanja, CNC lasera, microbita-mbota, modelarstva, raketarstva i astronomije.

Radionice su pripremane ovoga ljeta za nesmetano funkcioniranje te je nabavljena nova oprema i servisirana stara. Ovog tjedna dobivena je donacija opreme od Hrvatske zajednice tehničke kulture:

– dva stroja Unimat Basic za obradu drva i šperploče u modelarstvu (u CTK sada raspolažu s 15 strojeva),
– 3D printer  Ender 3S1 s filamentima (u CTK sada raspolažu s 4 printera),
– Stiro Cut 3D – stroj za rezanje i oblikovanje stiropora (u CTK sada raspolažu s 3 stroja),
– akumulatorski odvijač Makita s pripadajućim nastavcima.

Donacija je dobivena na natječaju HZTK-a raspisanom ovog proljeća. Vrijednost opreme je 1.560,00 €.

Od sredstava koje putem javnih potreba uplaćuju gradovi Belišće i Valpovo nabavljeno je 5 novih računala koja će biti postavljena u informatičkom kabinetu, a koristiti će ga djeca i mladi u radionicama CTK, članovi udruga i u posljednje vrijeme, sve više i umirovljenici.

Očekujemo i opremu za radionice STEM-a od Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) za sudjelovanje u njihovom projektu osnaživanja djece i odraslih u Hrvatskoj i regiji da steknu STEM kompetencije potrebne da postanu ravnopravni građani 21. stoljeća, ne samo time što im omogućava pristup tehnologiji, nego i edukacijom, donacijama i drugim aktivnostima.

Ivana Francuz

Izvor: Nova oprema u radionicama CTK-a Valpovo-Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>