Side Navigation

X

Međunarodnom smotrom folklora završena Belišćanska zlatna jesen

 

 NOVOSTI|

Mimohodom kulturno-umjetničkih društava od osnovne škole do Palače Gutmann, a zatim i međunarodnom smotrom folklora, u nedjelju, 17. rujna 2023. godine završila je  Belišćanska zlatna jesen.

Na samom početka smotre, sve sudionike i publiku, u ime gradonačelnika grada Belišća i svoje osobno ime, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković izrazivši svoje zadovoljstvo održavanjem ove tradicionalne manifestacije i održavanjem smotre folklora. Zahvalila je svim posjetiteljima i gostima iz prijateljskih gradova i općina iz Hrvatske i susjednih zemalja na dolasku te članovima i voditeljima KUD-ova koji su nastupili.

Završnicu ove trodnevne manifestacije, u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, obogatila su kulturno-umjetnička društva iz Lijepe naše, ali i susjednih zemalja, pokazujući svu raskoš i bogatstvo baštine svoje zemlje i regije. Belišćanskoj publici predstavila su se kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije: KUD “Šokadija” Bocanjevci, FA „Broda“ Slavonski Brod,  KUD “Družina” Pag, KUD „Tomislav“ Županja, KUD „Branimir“ Benkovac, FA „Zdenac“ Garešnica, HKUD “Sv. Marko” Vionica, Ženska folklorna skupina “Radovisanki etno”, Sjeverna Makedonija iHKUD “Valpovo 1905” Valpovo.

Nakon smotre, u večernjim satima, koncert su održali popularni Džentlmeni.

Izvor: Međunarodnom smotrom folklora završena Belišćanska zlatna jesen | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>