Side Navigation

X

Klavirskim koncertom Ivana Pernickog započele 46. Rombergove glazbene večeri

 

 NOVOSTI|

U dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, u petak, 3. studenoga 2023. godine, započele su 46. Rombergove glazbene večeri klavirskim koncertom sjajnog pijanista Ivana Pernickog.

Na samom početku, sve prisutne u ime organizatora, pozdravila je zamjenica ravnateljice Centra za kulturu Katarina Bošnjak, a ovogodišnje Rombergove večeri službeno je otvorio pročelnik Ureda gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić.

Ivan Pernicki, između ostalih skladbi, izveo je i nekoliko djela Sigmunda Romberga te je prije svake skladbe objasnio sve što se na nju odnosi. Ovo je na neki način bilo i malo predavanje te je publika osim slušanja predivnih izvedbi imala što i naučiti. Baš ta interakcija s publikom dala je samom koncertu posebnu čar.

Podsjetimo, Ivan Pernicki je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nakon toga upisuje postdiplomski studij na La Schola Cantorum u Parizu u klasi Eugena Indjica. Zaposlen je kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na odjelu za solo pjevanje.  Nastupao je kao solist i komorni glazbenik za Hrvatsku radioteleviziju te na mnogim festivalima u Švicarskoj, Španjolskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Latviji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, te SAD-u.

Izvor: Klavirskim koncertom Ivana Pernickog započele 46. Rombergove glazbene večeri | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>