Side Navigation

X

Izložba “Pas koji je nosio petarde na leđima”

 NOVOSTI|

U prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Belišće možete pogledati izložbu “Pas koji je nosio petarde na leđima”, u organizaciji osječke udruge StripOs. Radi se o stripu nastalom u suradnji Udruge ljubitelja stripova StripOs i Udruge obitelji djece s autizmom DAR. Strip su pod mentorstvom Nenada Barinića nacrtala djeca članovi Udruge DAR, a nacrtanim stripom djeci s autizmom omogućuje se direktno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima.

Javnost saznaje za dosad neispričanu priču o psu koji nosi petarde. Tajna poruka je da se djeca s poteškoćama u razvoju boje pucanja petardi jer živimo u svijetu gdje nas okružuju ljudi različitih boja, oblika, izgleda, ponašanja. Različiti smo i po tome što smo dobili pri rođenju. Brojne su osobe rođene zdrave i bez većih problema. No, postoje i djeca koja su zbog ovih ili onih razloga rođena s nekom vrstom poremećaja.
Jedan je od takvih poremećaja i autizam. Sva djeca, mladi i odrasli s autizmom različiti su, kao i sve druge osobe na svijetu. Zato se i taj poremećaj naziva poremećaj iz spektra autizma (skraćeno PSA).

Izložba se osim u Belišću, može razgledati i u više gradova u Republici Hrvatskoj. Pogledajte izložbu tijekom siječnja 2023. godine u Knjižnici Belišće i preuzmite svoj primjerak stripa, a potražite i literaturu koja progovara o autizmu.

Izvor: Gradska knjnica i čitaonica Belišće

Izvor: Izložba “Pas koji je nosio petarde na leđima” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>