Side Navigation

X

Fotoradionica „Mađarska 2023.“

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

Prva fotoradionica FK Valpovo pod radnim nazivom „MAĐARSKA 2023.“ trebala je biti održana sredinom ožujka, no zbog vremenskih nepogoda odrađena je 29. travnja 2023. godine.

Organizator kompletne radionice (lokacije, vodići i prevoditelji, ručak) bio je Milan Borić.

Na put je u subotu krenulo 19 članova FK Valpovo u 5 automobila od Belišća prema Beremendu. Uz stručnog vodiča obišli su Kapelu pomirenja (Megbékélés kápolna) koja je u fazi izgradnje i fotografski je atraktivna. Pokraj Beremenda nalazi se i zatvoreni kamenolom, bogat različitim vrstama minerala.

Sljedeća lokacija bila je Vilanjska planina (mađ. Villányi-hegység) – nisko gorje u južnoj Mađarskoj koje se nalazi zapadno od grada Vilanja (mađ. Villány), u Baranjskoj županiji sve do sela Edsemartina na zapadu. U sklopu planine nalazi se napušteni kamenolom i Nacionalni park skulptura gdje smo vidjeli više od stotinjak kipova domaćih i inozemnih umjetnika postavljenih u prostoru. Poseban izazov bio je novopostavljeni vidikovac. Obilazak Villányja uvijek je mamio stavljanje fotoaparata u pogon.

Poslije podne vratili smo se u Beremend gdje smo na OPG-u imali ručak i dogovore o nastavku suradnje i postavljanju izložbe fotografija članova FK Valpovo.

Foto: Veljko čvagić

Izvor: Fotoradionica „Mađarska 2023.“ | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>