Side Navigation

X

Ekipa ženske mladeži DVD-a Veliškovci na Državnom natjecanju RH

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

Državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske, petnaesto po redu, održano je 9. 9. 2023. godine u Novalji na otoku Pagu, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, natjecanje je okupilo 108 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija te goste iz Slovenije i Mađarske.

Na natjecanju u Novalji uspješno je nastupilo i 6 odjeljenja ženske i muške vatrogasne mladeži iz Osječko-baranjske županije, s jednom zlatnom, dvije srebrne i tri brončane medalje, među njima i ekipa ženske mladeži DVD-a Veliškovci.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja:

Mladež muška:

  1. DVD RIBNICA
  2. DVD OSTRNA
  3. DVD TUGONICA – PODGRAĐE

Odjeljenja iz Osječko-baranjske županije pokazala su zavidnu spremnost i ostvarili dobre rezultate u žestokoj konkurenciji. Odjeljenje muške mladeži DVD Đakovo ostvarilo je odličan rezultat, zlatnu medalju i osmo mjesto u konkurenciji od 56 odjeljenja. Odjeljenje muške mladeži DVD Breznica Našička plasirano je na 41. mjestu s brončanom medaljom, a odjeljenje muške mladeži DVD Lila plasirano je na 52. mjestu s brončanom medaljom.

Mladež ženska:

  1. DVD BEDEKOVČINA
  2. DVD KOPRIVNICA
  3. DVD OSTRNA

Odjeljenje ženske mladeži DVD-a Veliškovci ostvarilo je odličan rezultat s 18. mjestom i srebrnom medaljom.

Ekipu ženske mladeži DVD-a Veliškovci predstavljali su: Iva Zajec, Klara Jurina, Vlatka Lovrenčić, Maja Gardilo, Ivana Potočki, Nika Sinković, Katarina Gregić, Miley Majdenić, Marta Stanić i Lucija Đurkić s voditeljicom Vesnom Kozina.

Odjeljenje ženske mladeži DVD Đakovo ostvarilo je 30. mjesto sa srebrnom medaljom. Odjeljenje ženske mladeži DVD Stipanovci ostvarilo je 36. mjesto s brončanom medaljom.

Na natjecanju je sudilo i 7 sudaca iz Osječko-baranjske županije, među njima i dva suca iz VZG-a Belišće (Ivan Vincetić i Josip Kozina).

Temeljem postignutih rezultata prve tri ekipe iz svake kategorije imaju pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati sljedeće godine u talijanskom

Trentinu.

Dubravko Čovčić

Izvor: Ekipa ženske mladeži DVD-a Veliškovci na Državnom natjecanju RH | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>