Side Navigation

X

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

Nastavkom suradnje u provođenju edukacije djece, a sukladno Nacionalnom programu edukacije djece u području zaštite i spavanja, vatrogasnih postrojbi i Područnog ureda civilne zaštite Osijek, od 3. do 5. svibnja 2023. godine održane su edukacije.

Dana 3.5.2023. godine prezentiran je rad, oprema i uloga pojedinih službi, prvo učenicima Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće od 1. do 4. razreda za oko 50 učenika i Područnoj školi Veliškovci za oko 20 učenika. Uz izlaganje predstavnika PUCZ-a Osijek i praktičnog prikaza opreme i rada pripadnika vatrogasnih postrojbi Belišće (Mario Karapetrić i Željko Čakalić) i Veliškovci (Josip Kozina) i policije.

Dana 5.5.2023. godine obavljena je edukacije djeci predškolskog uzrasta u vrtiću „Maslačak“ u Belišću i Područnom vrtiću u Gatu (Mario Karapetrić, Željko Čakalić i Ivan Vincetić).

Upoznavanje s radom pojedinih službi i saznanja o situacijama u kojima se pojedinac može naći, te postupci koji su nužni za brzo reagiranje u nepoželjnoj situaciji, djecu je veoma zanimalo, a kroz mnoge upite došli su do novih saznanja koja im mogu pomoći u budućnosti.

Ovakav način edukacije je veoma bitan za mlađu populaciju, gdje se preventivno može djelovati na suzbijanju ne željenih posljedica koje mogu nastati.

Prezentacijom vatrogasnog dijela u zajedničkom druženju djece i operativnih vatrogasaca DVD-a Belišća i DVD-a Veliškovci uspostavljena je odlična komunikacija i suradnja, gdje su djeca s mnogo upita željnjih saznanja, te samim izvođenjem radnji i upoznavanje vatrogasnom opremom pobliže osjetili čime se vatrogasci susreću i bave.

Izvor: Edukacija djece u području zaštite i spašavanja | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>