Side Navigation

X

Bocanjevački pajdaši na 12. Međunarodnim večerima u Vionici

 

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

Proteklog vikenda članovi Muške pjevačke družine Bocanjevački pajdaši sudjelovali su na 12. Međunarodnim večerima folklora u Vionici (BIH) predstavljajući tako ne samo etno selo Bocanjevce nego i Grad Belišće i cijelu Osječko-baranjsku županiju.

U petak, 14.srpnja, održana je gastro promocija baranjskih vina i kuhinje. Članovi udruge vinara i vinogradara Martinovo brdo iz Gajića predvođeni Janjom Čeliković tako su donijeli dašak Slavonije i Baranje u zapadnu Hercegovinu. Josip Vučetić-Vučko tom je prilikom kuhao čobanac, Stipo Topalov fiš-paprikaš dok je domaćine predstavljao Dinko Juričić koji je kuhao raštiku. OPG Dobrovac predstavio je baranjska vina dok su posjetitelji imali prilike kušati i kulen, kobasice i ostale tradicionalne delicije naših krajeva.

Bocanjevački pajdaši su tom prilikom nastupili s pjesmama Alaj fino to baranjsko vino, Oj Baranjo moja i pjesmom Ne stidim se roda svoga, a u glazbenom dijelu nastupili su i domaćini, članovi MPS HKUD-a Sv. Marko Vionica.

U subotu, 15.srpnja, održana je prva večer folklora na kojoj su, uz Bocanjevačke pajdaše koji su zapjevali Šljive dobro urodile, Slavonsko jutro i Moju dušu, nastupili i HKUD Sv. Marko Vionica, KUD Šumari-Vinkovci, KUD Puračić-Lukavac, HKUD Šurmanci-Čapljina, KUD Tribanj-Livno, KUD Mohač-Mahač (Madžarska) te pučki pjevači sv. Nikole iz Metkovića. Za dobro raspoloženje nakon nastupa bili su članovi TS Stari fenjer. Tijekom večeri održana je i revija baranjskih nošnji koje su prezentirala Janja Čeliković s Brankom Uvodićem koji je kao voditelj sudjelovao sve tri večeri.

Svoj posjet Vionici koja pripada Općini Čitluk i Župi Međugorje pajdaši su iskoristili te posjetili nekoliko znamenitosti. Pri dolasku posjetili su Muzej Bitka za ranjenike na Neretvi u Jablanici da bi potom svratili do Mostara te posjetili njegov stari dio grada te mostarski most.

U subotu su odjeveni u tradicionalno šokačko ruvo sudjelovali na svetoj misi na vanjskom oltaru u crkvi sv.Jakova u Međugorju, a nedjeljno dopodne posjetili su i Brdo Ukazanja Blažene Djevice Marije u Bijakovićima gdje su zajednički uputili molitve Gospi.

12. Međunarodna večer u Vionici završena je u nedjelju na kojoj su nastupila društva iz Mađarske, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a domaćini su tom prilikom predstavili i svoje dvije nove pjesme „Nigdje nije kao doma“ i „Ej Brotnjo moje“.

 
 
 
 
 

Izvor: Bocanjevački pajdaši na 12. Međunarodnim večerima u Vionici | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>