Side Navigation

X

Aktivnosti HPD-a “Belišće”

 

 NOVOSTI|

U nedjelju ujutro planinari su krenuli na osmi pohod Fruškoj Gori u organizaciji domaćina HPD-a “Cibalija” Vinkovci.

Šestero planinara stižu na mjesto okupljanja u Radoš, a stigli su i članovi iz Đurđenovca. Okupilo se preko 200 planinara iz 17 planinarskih društava iz Lijepe naše, Slovenije i BiH.

Riječi dobrodošlice uputio je domaćin Igor Nađ i predstavio vodiče na predviđenim stazama. Prva je grupa išla na dužu stazu od 16 km, a druga je krenula desetak minuta kasnije na stazu dužine 8 km.
Vrijeme je bilo ugodno za hodanje kroz šume u kojima su planinari pronašli gljive (vrganje i puhare). Grupa s kraće staze vratila se u Radoš na ručak, a domaćin je za sve sudionike pohoda skuhao planinarskim grahom. Planinari su se družili uz priču i pjesmu i čekali grupu s duže staze. Nakon sat i pol pristižu planinari s duže staze. Slijedi podjela zahvalnica za sudjelovanje na 8. pohodu fruškogorskim obroncima. Druženje se nastavlja uz pjesmu i ples.

Planinari se pozdravljaju s domaćinom i odlaze doma, a usput posjećuju Spomen-dom Ovčara.

U nedjelju (11.9.2022.) održavaju se Dani slavonskih planinara u Daruvaru. Zainteresirani se mogu prijaviti vođi puta Goranu Maričiću.

Tekst: Mila Andrić
Foto: sudionici izleta

Izvor: Aktivnosti HPD-a “Belišće” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>