Side Navigation

X

4. Memorijal “Darko Strugačevac”

 

 NOVOSTI|

U subotu, 22. lipnja 2024. godine, udruga HVIDR-a Belišće svečano je obilježila 4. po redu, Memorijal “Darko Strugačevac” u Bocanjevcima u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata i pripadnika 107. brigade HV-a, Darka Strugačevca iz Bocanjevaca i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje grada Belišća i Valpovštine.

Svečanost je započela intoniranjem državne himne nakon koje je minutom šutnje odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U ime organizatora, udruge HVIDR-a Belišće, nazočne je pozdravio Pavo Milekić, predsjednik udruge HVIDR-a Belišće koji se zahvalio nazočnima na odazivu ukazavši pritom na ulogu, značaj i doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i istaknuo kako ime Darka Strugačevca i imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja nikada ne smijemo zaboraviti.

Nakon toga, u nazočnosti majke Marije i obitelji Strugačevac te predstavnika braniteljskih udruga Valpovštine i Osječko-baranjske županije, MUP-a Policijske postaje Belišće, predstavnika lokalne samouprave, grada Belišća i brojnih mještana Bocanjevaca, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te prigodnom molitvom ispred spomen-biste Darka Strugačevca i sv. misom zadušnicom u mjesnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, ap, koju je predvodio župni vikar Župe Bezgrešnog začeća BDM Valpovo, odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Po završetku svete mise, drugi dio svečanosti nastavljena je na svetištu sv. Ane u Bistrincima, uz ugodno druženje i prigodan program te ručak za sve sudionike svečanosti.

Pavo Milekić

Izvor: 4. Memorijal “Darko Strugačevac” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Cisto

Prvo da Pavi Milekiču čestitam dan antifašističke borbe, i ne znam zašto selektivno poziva braniteljske udruge koje njemu pašu i ne pritom se ne odaziva pozive drugih braniteljskih druga, Predpostavljam da znaju kakav je, i gdje je bio, i što je radio.
Branko

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>