Side Navigation

X

16. Tjedan psihologije u Inkluzivnoj kući Zvono

 NOVOSTI IZ ŽIVOTA UDRUGA|

Inkluzivna kuća Zvono i ove se godine uključila u obilježavanje Tjedna psihologije.

Ovogodišnji 16. Tjedan psihologije u Hrvatskoj  održava se od 20. do 26. veljače 2023. godine po nazivom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje.

Po šesnaesti put imamo prigodu kroz organizaciju različitih događanja struku predstaviti zajednici i poslati poruku kako život pojedinca i zajednice može biti bolji, ugodniji, kvalitetniji.

Sva događanja u 16. Tjednu psihologije besplatna su, kako za izvoditelje aktivnosti tako i za slušače/publiku.

Udruga Zvono započela je s obilježavanjem u ponedjeljak 20. veljače s radionicom na temu: Briga o mentalnom zdravlju. Na radionici su sudionici razgovarali o zdravlju općenito, o tome što je mentalno zdravlje i što sve utječe na mentalno zdravlje, izazovima s kojima se svakodnevno susreću,  raspravljali su o situacijama koje utječu na njihovo mentalno zdravlje i o tome kako brinuti o istome. Osvijestili su važnost razgovora s drugima, dijeljenja problema, utjecaja fizičke aktivnosti na vlastito stanje i pronalaženju vremena za sebe i vlastite hobije. Radionicu je provela psihologinja Ivančica Bulut, a ista je namijenjena za osobe s invaliditetom.

Tijekom ovoga tjedna u radionice će se uključiti korisnici socijalnih usluga Inkluzivne kuće Zvono, kako bi se što veći broj osoba s invaliditetom uključio u radionice o mentalnom zdravlju i osvijestio važnost brige za sebe i vlastito mentalno zdravlje.

Tema očuvanja (mentalnog) zdravlja od osobite je važnosti za svakog pojedinca, a posebno za osobe s invaliditetom te će ovoj temi biti posvećen veći broj aktivnosti tijekom cijele godine.

Ivančica Bulut

Izvor: 16. Tjedan psihologije u Inkluzivnoj kući Zvono | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>