Side Navigation

X

ZVONO: Održana edukacija “Biti volonter”

ZVONO: ODRŽANA EDUKACIJA „BITI VOLONTER“

Objavljeno: 26. 11. 2018.

U utorak 20. studenoga, u sklopu projekta “Šalji dalje” koji provodi udruga Zvono iz Belišća, održana je druga edukacija o volonterstvu za građane. 

Prva edukacija održana je krajem listopada u Orahovici, a na edukacijama volonteri su se upoznali sa zakonskim okvirom volontiranja u Republici Hrvatskoj. Edukaciju je održao Volonterski centar Osijek, a kroz interaktivne aktivnosti sudionici su se na zanimljiv način upoznali s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, sa samim pojmom volonterstva te su naučili tko je to volonter i gdje sve mogu volontirati. 

Tijekom edukacije sudionici su osvijestili i što ih sve motivira na volontiranje te koje su dobrobiti od volontiranja za njih kao pojedince, za korisnike volonterskih usluga, ali i za društvo u cjelini. 

Na edukaciji je sudjelovalo 11 sudionika, volontera s iskustvom, ali i mladih koji će se tek prvi put uključiti u volonterske aktivnosti u zajednici. 

Projekt “Šalji dalje” nastavlja se provoditi sve do 31. srpnja 2019., a sljedeća edukacija “Biti volonter” održat će se u Požegi. 

Partneri na projektu su udruga Slap iz Osijeka, udruga Jaglac iz Orahovice, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica te Grad Belišće. 

 

Tekst i fotografije: Tena Anić, mag.rehab.educ.

Izvor: ZVONO: Održana edukacija “Biti volonter” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>