Side Navigation

X

ZTK VALPOVO-BELIŠĆE: RADIONICA IZRADE UKRASA OD STIROPORA

ZTK VALPOVO-BELIŠĆE: RADIONICA IZRADE UKRASA OD STIROPORA

Objavljeno: 04. 12. 2019.
 

U utorak, 3. prosinca 2019. godine, Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće odradila je još jednu radionicu u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Na poziv pedagoginje gospođe Sanje Pavanić, članovi Zajednice tehničke kulture uputili su se u Ladimirevce s dvama strojevima za rezanje stiropora, šablonama s crtežima za božićnu dekoraciju i pločama centimetarskog stiropora.

Pedagoginja je organizirala dvije grupe djece (od prvog do četvrtog razreda). Ukupno njih devetnaest. Prvo su djeca izabrala motiv na papiru i izrezala ga škarama. Šablone su pribadačama pričvrstili na stiropor (3 ili 4 sloja) i obrezali na stroju, koji zapravo topi stiropor. Na taj su način napravljene pahuljice, jeleni, anđelčići, borovi i drugi ukrasi koji će biti postavljeni na novogodišnju jelku u Dječjem selu.

Djeci se ova aktivnost toliko svidjela da su izrazili želju za ponovnim održavanjem radionice. Sljedeća aktivnost održat će se u ponedjeljak, 9. prosinca u 18 sati, kada će puštati lampione.

Dragan Francuz, tajnik Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće
Fotografije: Ivana F.

Izvor: ZTK VALPOVO-BELIŠĆE: RADIONICA IZRADE UKRASA OD STIROPORA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>