Side Navigation

X

ZTK VALPOVO-BELIŠĆE: OSMAŠI U KABINETU ROBOTIKE

ZTK VALPOVO-BELIŠĆE: OSMAŠI U KABINETU ROBOTIKE

Objavljeno: 27. 9. 2019.

Početkom svake školske godine nastavnica tehničke kulture, gospođa Biljana Pantoš, dovodi učenike 8. razreda OŠ M.P. Katančića Valpovo u kabinet robotike u Domu tehnike. Tako je to i ove 2019./2020. školske godine, već tradicionalno peti puta.

Goste je pozdravio tajnik Zajednice i ponudio im radionice CTK-a koje su pripremljene za njih. Predavač, prof. Marijan Antolović uveo je učenike u svijet mBotova.

Po dvoje učenika programirali su mala robotska kolica na računalu u kabinetu. Njih 19 uspjelo je uz malu pomoć predavača i nastavnice savladati program i “natjerati” mBotove da odrade kodove zapisane u programu. Bilo je to za njih dobro iskustvo i zadovoljstvo koje im je izmamilo osmijeh na licu. Možda će neki od njih nastaviti ovim putem.

Učenici su pokazali i velik interes za 3D modeliranje, pa će ZTK Valpovo-Belišće pripremiti i organizirati radionicu za sve zainteresirane razrede.

Radionice sličnoga sadržaja biti će odrađene i u OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću i u Područnoj školi  Veliškovci.

Tajnik Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće Dragan Francuz

Izvor: ZTK VALPOVO-BELIŠĆE: OSMAŠI U KABINETU ROBOTIKE | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>