Side Navigation

X

ZGRADA BELIŠĆANSKOG BAZENA PRILAGOĐENA OSOBAMA S POTEŠKOĆAMA U KRETANJU

ZGRADA BELIŠĆANSKOG BAZENA PRILAGOĐENA OSOBAMA S POTEŠKOĆAMA U KRETANJU

Objavljeno: 24. 7. 2020.

Grad Belišće nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukuru, a proteklog je mjeseca završena rekonstrukcija zgrade bazena u Belišću koja je obuhvatila izvođenje radova kojima se osigurao nesmetan pristup i kretanje osobama smanjene pokretljivosti.

S ciljem prilagodbe bazena osobama s poteškoćama u kretanju izgrađene su dvije pristupne rampe, postavljena je nova stolarija na putu kretanja, a dio prostora sanitarija prenamijenjen je u sanitarni čvor za osobe s poteškoćama u kretanju te je uređena i garderoba.

Provedbu ovog projekta vrijednosti nešto više od 450 tisuća kuna najvećim je dijelom financirao Grad Belišće, a sufinanciralo ga je Ministarstvo hrvatskih branitelja iz programa rješavanja pristupačnosti objektima za osobe s invaliditetom u iznosu od 100 tisuća kuna
i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 100 tisuća kuna.

Dokaz je to da Grad Belišće brine o socijalno osjetljivim skupinama društva, u ovom slučaju osoba s poteškoćama u kretanju kojima treba omogućiti pristup svim sadržajima.

Izvor: ZGRADA BELIŠĆANSKOG BAZENA PRILAGOĐENA OSOBAMA S POTEŠKOĆAMA U KRETANJU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>