Side Navigation

X

Završio prvi tečaj zlatoveza u knjižnici

ZAVRŠIO PRVI TEČAJ ZLATOVEZA U KNJIŽNICI

Objavljeno: 15. 3. 2019.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već desetu godinu organizira različite kreativne radionice u svom prostoru, kako za djecu, tako i za odrasle.

Na njima su se tijekom svih tih godina mogle naučiti razne tehnike i vještine, a po prvi puta se održavao tečaj zlatoveza. Ukupno tri puta je trebalo sudjelovati na radionici kako bi se svladala ova tehnika i dvanaest žena je uspješno i napravilo svoje radove. U četvrtak, 14. ožujka 2019. održana je treća, završna radionica na kojoj su sudionice svoj zlatovez nalijepile na drvenu kutijicu te ju ukrasile zlatnim i srebrnim trakama.

Iako je ova tehnika ručnog rada vrlo zahtjevna, sve sudionice su uspješno napravile svoje zlatoveze, a u tome im je pomogla knjižničarka Jasna Andrišić koja je ovu tehniku naučila također na tečaju, i to u Udruzi Zlatne ruke iz Petrijevaca prije nekoliko godina.

S kreativnim radionicama belišćanska knjižnica nastavlja i dalje o čemu će svi zainteresirani biti na vrijeme obaviješteni.

Tekst: Jasna Andrišić, knjižničarka
Fotografije: Vlasta Putar, ravnateljica 

Izvor: Završio prvi tečaj zlatoveza u knjižnici | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>