Side Navigation

X

ZAVRŠEN PROJEKT OBUKE NEPLIVAČA NA BAZENU U BELIŠĆU

ZAVRŠEN PROJEKT OBUKE NEPLIVAČA NA BAZENU U BELIŠĆU

Objavljeno: 21. 8. 2020.

Tradicija održavanja škole plivanja na belišćanskom bazenu stara je gotovo kao i sam bazen, koji je izgrađen prije 42 godine, a u ta četiri desetljeća nebrojene su generacije djece upravo na ovom mjestu svladala strah od vode i naučila plivati. Unatrag 10-ak godina je Zajednica športskih udruga grada Belišća partner Športskoj zajednici Osječko – baranjske županije u nacionalnom projektu obuke neplivača, a županijska zajednica svake godine aplicira na natječaj Državnog ureda za sport, odnosno ove godine na natječaj Ministarstva sporta i turizma.

U ovogodišnja dva mjeseca kupališne sezone na Bazenu u Belišću, Škola plivanja je provedena u tri skupine djece s kojom je radilo pet instruktora plivanja; Vlado Lakat, Slavko Golik, Vladimir Đurović, Ivan Orešković i Boris Šimić.

-Obzirom na epidemiju koronavirusa, mnogi gradovi ove godine nisu provodili obuku neplivača, no mi smo u suradnji s Gradom Belišćem i Športskom zajednicom OBŽ te Zajednicom športskih udruga grada Valpova, i ove godine organizirali Školu plivanja koju je s uspjehom završilo 90 polaznika, rekao je Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća, dodajući da je zbog epidemioloških preporuka u grupama bio manji broj djece nego prije. Naime, prošle je godine kroz Školu plivanja prošlo oko 150 djece, no Zamaklar ističe da su i na ovogodišnji broj novi plivača izuzetno ponosni.

Uz roditelje, baka i djedove te učitelje plivanja, polaznike treće grupe Škole plivanja je bodrio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je istaknuo kako mu je izuzetno drago što ispraćamo treću skupinu neplivača koji su danas dobili diplomu da su postali plivači.

-Čestitke smo danas uputili 31 djetetu koje je zaslužilo diplomu za uspješno završenu obuku u Školi plivanja. Grad Belišće dugi niz godina osigurava besplatnu Školu plivanja za svu djecu sa svog područja, a tako će biti i ubuduće jer nam je posebno važno dati mogućnost našim najmlađima da upravo na našem bazenu nauče plivati, poručio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

I ove je kupališne sezone Škola plivanja bila besplatna za polaznike s područja Belišća i prigradskih naselja, Valpovčani su plaćali 50 kuna, a njihova Zajednica sportskih udruga sufinancirala je ostatak cijene, dok su svi ostali polaznici dvotjedni tečaj plivanja plaćali 200 kuna. Vrijedi spomenuti i da je ovogodišnju Školu plivanja uz Belišćane i Valpovčane pohađao i velik broj djece iz Creta Bizovačkog, Donjeg Miholjca i Našica.

Izvor: ZAVRŠEN PROJEKT OBUKE NEPLIVAČA NA BAZENU U BELIŠĆU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>