Side Navigation

X

Započela podjela uskrsnica umirovljenicima u Belišću i prigradskim naseljima

 

 NOVOSTI| 

Temeljem Odluke gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića Grad Belišće i ove godine dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – uskrsnicu u iznosu od 300 kuna umirovljenicima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja s mirovinom do 2.000 kuna mjesečno.
Za tu namjenu u Proračunu Grada Belišća za 2021. godinu osigurano je 250.000 kuna.

Prvu grupu umirovljenika, u Gradskoj je upravi dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić.

-Grad Belišće već tradicionalno povodom blagdana daruje svojim sugrađanima jednokratnu novčanu pomoć, ovom prigodom je to uskrsnica povodom nadolazećeg Uskrsa za umirovljenike s mirovinama manjim od 2.000 kuna mjesečno, dok je božićnica namijenjena nezaposlenima, a za te dvije namjene je u gradskom proračunu za 2021. godinu osigurano 500.000 kuna, rekao je zamjenik gradonačelnika, dodavši kako je očekivano da će oko 700 umirovljenika s područja Belišća i prigradskih naselja doći po uskrsnicu.

-Radujemo se da i na ovaj način našim umirovljenicima s najnižim mirovinama možemo olakšati uskrsne blagdane, poručio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera podjela uskrsnica počela je danas (16. ožujka), a svi koji je ne preuzmu u najavljenom terminu, mogu to učiniti do 26. ožujka u Gradskoj upravi grada Belišća u sobi broj 6. Umirovljenici sa sobom trebaju  obavezno ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine, dok oni koji mirovinu ostvaruju u inozemstvu, a ona sama ili zajedno s hrvatskom mirovinom ne prelazi iznos od 2.000 kuna, sa sobom moraju ponijeti odreske obje mirovine.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Izvor: Započela podjela uskrsnica umirovljenicima u Belišću i prigradskim naseljima | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Cisto

Sramotno je da umirovljenici moraju dolaziti po jednokratnu pomoć ( uskrsnicu ) u grad i ne znati dali je netko bio zaražen COVID 19 prije njega, a u današnje vrijeme se može uplatit putem internet bankarstva svima bez bojazni da se netko zarazi. Možda to u gradu ne znaju ili ne žele znati jer sad predizborno vrijeme.
Branko

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>