Side Navigation

X

“Zajedno za mentalno zdravlje” – održana radionica “Ples sjena”

 

 NOVOSTI|

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama, 23. 11. 2022., organizirala je još jednu aktivnost u okviru projekta “Zajedno za mentalno zdravlje“ koji sufinancira Grad Belišće. Ovoga puta riječ je o radionici “Ples sjena“ koju je vodila prof. doc. dr. Darija Rupčić Kelam s Filozofskog fakulteta u Osijeku te postdiplomantica na specijalističkom studiju Kreativnih terapija, smjer terapija pokretom i plesom, na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Radionica je bila namijenjena ženama u svrhu osnaživanja. Koristili su se elementi terapije plesa i pokreta radi poboljšanja emocionalne, kognitivne, tjelesne i socijalne integracije. Na radionici je sudjelovalo petnaest žena različite dobi, a radionicu su ocijenile vrlo uspješnom sa željom nastavka.

Udruga PUKS kontinuirano provodi radionice osnaživanja žena, među kojima se ističu “Pozitivni četvrtak“ te tečajevi samoobrane u suradnji s Borilačkim centrom Belišće.

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama i naša aktivnost doprinosi osnaživanju žene i prevenira nasilje nad njom. Žena nije kriva za nasilje koje doživljava. Žena može osnažiti svoje samopouzdanje, samopoštovanje i svijest o nezamjenjivoj ulozi koju ima u društvu i obitelji.

Vanesa Šerić

Izvor: “Zajedno za mentalno zdravlje” – održana radionica “Ples sjena” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>