Side Navigation

X

ZA 135 STUDENTSKIH STIPENDIJA 1,1 MILIJUN KUNA

 

 NOVOSTI| 

no images were found

 

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić dočekao je danas prvu grupu studenata koja je došla potpisati ugovore o stipendiji s Gradom Belišće. Za akademsku 2020./2021. godinu gradske stipendije su se ponovno dodjeljivale u tri kategorije, ovisno o prosjeku ocjena, a za razliku od prošle godine, svaki pojedini iznos uvećan je za sto kuna.

-I ove godine je Gradsko vijeće donijelo odluku o stipendijama za sve naše redovne studente, za što je za 2021. godinu u proračunu osigurano 1,1 milijun kuna. Spomenimo da je u ovoj godini za tu namjenu  bilo osigurano 820.000 kuna te sada imamo veliki rast. Rast se očituje u tome što smo onim najboljim studentima dodijelili po 1.200 kuna mjesečno, oni s nešto nižim prosjekom primat će 800 kuna mjesečno, dok će oni s najnižim prosjekom primati 500 kuna mjesečno, rekao je zamjenik gradonačelnika, dodavši kako će u akademskoj 2020./2021. godini Grad Belišće stipendirati 135 redovnih studenata s područja grada i prigradskih naselja.

-Ulaganje u mlade nema alternativu i nadamo se da s ovim poticajnim mjerama, s dodjelom stipendija, uvelike pomažemo samim studentima i njihovom obrazovanju, poručio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Stipendije za sve redovne studente, samo su jedna od demografskih mjera u našem gradu. Podsjetimo, Grad Belišće je u proračunu za 2021. godinu osigurao 650.000 kuna za svojevrsno stipendiranje srednjoškolaca kroz projekt Zalogaj, već nekoliko godina osiguravan je besplatan vrtić, podignut je iznos naknade za svako novorođeno dijete, osiguravan je pribor i pomoćna nastavna sredstva za sve osnovnoškolce, tu je i besplatan prijevoz za sve srednjoškolce i subvencionirani prijevoz za studente, s 360.000 kuna na 500.000 kuna povišeno je izdvajanje za uskrsnice umirovljenicima i božićnice nezaposlenima. To su neke od mjere kojima je vodstvo grada Belišća, predvođeno gradonačelnikom Dinkom Burićem, nastojalo obuhvatiti sve kategorije stanovnika, od novorođene djece pa do umirovljenika.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Izvor: ZA 135 STUDENTSKIH STIPENDIJA 1,1 MILIJUN KUNA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>