Side Navigation

X

VUKOVAR 1991. U BELIŠĆU 2019.

VUKOVAR 1991. U BELIŠĆU 2019.

Objavljeno: 18. 11. 2019.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće 15. studenoga 2019. godine, uz prikazivanje dokumentarno-igranog filma Glavu dole ruke na leđa, službeno je završio Mjesec hrvatske knjige.

U dogovoru s Gradom Belišće, osmišljeno je prikazivanje filma, čiji je scenarist, redatelj i producent Stipa Majić Pipe, a radnja se bazira na događajima tijekom samog pada grada Vukovara te odvođenju hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore i njihovom oslobađanju kroz razmjenu.

Prikazivanje filma dio je humanitarnog projekta 100 dana Vukovara – 100 gradova za Vukovar čijim se donacijama prikuplja pomoć za realizaciju dokumentarnog filma Otkrhnuti 402, a radnja filma govori o 402 djece poginule tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata.

Projekt Vukovar 1991. u Belišću… provodi se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće desetu godinu zaredom te je orijentiran na male priče velikih ljudi, ljudi koji su preživjeli strahote rata te priče o onima kojih više nema, da se ne zaboravi.

Kada govorimo o Domovinskom ratu uz pogled u prošlost (kako na tragična, tako i na pozitivna iskustva preživljenja), poželjno je pogledati i u smjeru na koji način prošlost ima smisao danas u sadašnjosti i sutra u budućnosti.

Prikazivanje ovog filma bilo je uvod prije paljenja svijeća u Valpovu i Belišću 18.11.2019., u organizaciji Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata Valpovštine.

Bilo je ovo još jedno veče posvećeno Vukovaru, kako bi se prisjetili grada heroja, a brojne knjige o Vukovaru možete posuditi u belišćanskoj gradskoj knjižnici.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: VUKOVAR 1991. U BELIŠĆU 2019. | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>