Side Navigation

X

VELIKO PRIZNANJE STRUKE ZA ANU SOLDO, ČLANICU UPRAVE TVRTKE DS SMITH BELIŠĆE CROATIA

VELIKO PRIZNANJE STRUKE ZA ANU SOLDO, ČLANICU UPRAVE TVRTKE DS SMITH BELIŠĆE CROATIA

Objavljeno: 30. 11. 2019.

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA u petak je, 29. studenoga, na svečanosti u Zagrebu, nagradilo 18 najboljih domaćih menadžera u 10 različitih kategorija za 2019. godinu. Ana Soldo, članica uprave DS Smith Belišće Croatia i Igor Benaković, predsjednik uprave Bauwerk Boen iz Đurđevca su menadžeri godine u kategoriji Inozemna poduzeća.

Inače, Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA, od 1990. godine održava okupljanje svojih članova i partnera pod nazivom Susret CROMA, a od 1992. godine Udruženje dodjeljuje strukovno priznanje i nagradu Menadžer godine.

– Duboko vjerujem da će priznanja ovogodišnjim laureatima, koje kao najboljima dodjeljuju ljudi iz njihove struke, biti dodatni motiv i obveza da nastave istim putem stvarajući uvjete u kojima će mnogi mladi ovdje naći životni smisao – rekao je u prepunoj dvorani hotela Westin, Vladimir Ferdelji, predsjednik Hrvatskoh udruženja menadžera i poduzetnika Croma.

Najboljim hrvatskim gospodarstvenicima Croma je u suorganizaciji Grada Zagreba i Međimurske županije, dodijelila 18 ravnopravnih nagrada u deset kategorija – Velika poduzeća, Srednja poduzeća, Mala poduzeća, Mladi menadžer, Javna poduzeća, Inozemna poduzeća, Poduzetnik godine, Projekt menadžer, Nagrada za životno djelo i Društveno poduzetnišvo.

Ivica Marić, predsjednik uprave Đuro Đaković – TEP i Dinko Lucić, predsjednik uprave Privredne banke Zagreb, dobitnici su nagrade u kategoriji Velika poduzeća; Tomislav Bosilj, direktor i član uprave SANO iz Popovače i Eric Superina, član uprave tvrtke Mick iz Kukuljanova u kategori Srednjih poduzeća, dok su Srđan Krištić, direktor Adriatic DMC iz Dubrovnika i Krunoslav Kapetanović, vlasnik i direktor tvrtke Villa Kapetanović iz Opatije, menadžeri godine u kategoriji Mala poduzeća.

Najbolji mladi menadžeri 2019. su Bruno Kovačić, direktor tvtrke Axilis iz Zagreba i Goran Kanižaj, operativni direkor tvrtke Mobilisis iz Varaždin Jelkovca. U kategoriji Javna poduzeća menadžeri godine su Ivan Čulo, predsjednik uprave Hrvatske pošte i Darko Majić, direktor društva Auto promet Sisak. Nagradu u kategoriji Društveno poduzetništvo dobio je Alen Baščevan, ravnatelj ustanove Arbor Sirača. Ana Soldo, članica uprave DS Smith Belišće Croatia i Igor Benaković, predsjednik uprave Bauwerk Boen iz Đurđevca su menadžeri godine u kategoriji Inozemna poduzeća. U kategoriji Poduzetnik godine nagradu su dobili Siniša Stanić, direktor tvrtke Simplex iz Gornje Vrbe i Zoran Šimunić, direktor poduzeća Naše klasje iz Zagreba. Za najboljeg projekt menadžera proglašen je Marko Cvijin, direktor Trade Aira iz Velike Gorice, a nagradu za životno djelo dobili su Ivan Sabljić, direktor Regije hotela Valamar Collection Dubrovnik President hotela i Valamar Lacroma Dubrovnik hotela te Alojzije Sobočanec, predsjednik uprave Međimurjeplet iz Čakovca.

– Iako smo u zadnjih dvadeset godina do detalja opisali koje je promjene potrebno donijeti da bi zaustavili iseljavanje i potaknuli napredak društva ni jedna hrvatska vlada nije smogla hrabrosti za korjenite promjene. Stoga iz društva nismo iskorijenili korupciju, nekompetentnost, nerad, sukob interesa, lopovluk. U takvom okruženju hrvatski gospodarstvenici rade pa je svaki gospodarski uspjeh vrijedan pohvale, a posebno iznimni rezultati pojedinaca koje ništa ne može omesti u ostvarenju postavljenih ciljeva – rekao je u petak Vladimir Ferdelji, predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika Croma, na svečanosti dodjele nagrade Menadžer godine 2019.

Izvor: VELIKO PRIZNANJE STRUKE ZA ANU SOLDO, ČLANICU UPRAVE TVRTKE DS SMITH BELIŠĆE CROATIA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>