Side Navigation

X

Vatrogasna oprema DVD-a Belišće u 2022. godini

 NOVOSTI|

Vatrogasne postrojbe dobrovoljnih vatrogasnih društava u obavljanju vatrogasne djelatnosti koriste raznu vatrogasnu opremu, prije svega kako bih pravovaljano maksimalno zaštitili samog vatrogasca, a dalje je potrebna raznovrsna oprema i uređaji da bi obavili postavljeni zadatak. Navedena oprema je uvijek nedostatna jer razvojem društva i tehnoloških procesa, potrebno je razvijati i vatrogasnu opremu da bi uspješno mogli riješiti nastalu situaciju.

Vatrogasna zajednica grada Belišća nastoji planski kroz Planove nabavke i uključivanjem na javne pozive nabaviti neophodnu opremu kako bi se vatrogasne postrojbe mogle suočiti s nastalim nepogodama.

Tako su u 2022. godini uključivanjem na Javni poziv Osječko-baranjske županije za nabavku vatrogasne opreme Dobrovoljnim vatrogasnim društvima uspjeli nabaviti:

– za DVD Belišće: odijela intervencijska GOODPRO, intervencijske rukavice i čizme vatrogasne intervencijske BRANDBULL 005 u vrijednosti 28.167,59 kuna;

– za DVD Veliškovci nabavljene su čizme vatrogasne intervencijske BRANDBULL OO5 u vrijednosti 6.982,50 kuna;

– za DVD Bocanjevci uspjelo se realizirati jedan dišni aparat (INTERSPIRO Spiromatic 90 s maskom) i dvije boce za dišni aparat od 6 litara za 10.299,75 kuna.

Ukupna vrijednost vatrogasne opreme iznosi 45.449,84 kuna, gdje se kroz Javni poziv Osječko-baranjske županije uspjelo ostvariti 14.000,00 kuna, a razliku je sufinancirao Grad Belišće preko VZG-a Belišće u iznosu 23.000,00 kuna i sama DVD-a u iznosu od 8.449,84 kune.

Vatrogasna zajednica grada Belišće dana 22. prosinca 2022. godine održala je svoju redovnu sjednicu Predsjedništva i Zapovjedništva, gdje su u prvom dijelu donesene određene odluke i zaključci potrebni za daljnje aktivnosti u VZG-u Belišće.

U drugom dijelu sjednice obavljena je primopredaja vatrogasne opreme koja je kupljena od strane Vatrogasne zajednice grada Belišće iz namjenskih sredstava predviđenih Planom nabavke vatrogasne opreme za potrebe vatrogasnih postrojbi i Planom financiranja VZG-a Belišće i proračuna Grada Belišće za 2022. godinu.

Tom prigodom uručeni su predstavnicima DVD-a s područja VZG-a Belišće po dva para INTERVENCIJSKI VATROGASNIH ČIZAMA, a DVD-u Belišće 4 kompleta radnih odora IGNIS.

Na kraju, predsjednik VZG-a Nikica Mužević i zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić obratili su se prisutnima čestitajući im nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane sa željom za mnogo uspjeha u vatrogasnim aktivnostima, te osobne sreće i zdravlja u 2023. godini.

Uključivanjem u naprijed navedene projekte svake godine vatrogasne postrojbe postaju bolje opremljene i uspješnije u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

Izvor: Vatrogasna oprema DVD-a Belišće u 2022. godini | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>