Side Navigation

X

USPJEŠNO ZAVRŠIO PRVI CRO GUITAR STARS U BELIŠĆU

U

USPJEŠNO ZAVRŠIO PRVI CRO GUITAR STARS U BELIŠĆU

Objavljeno: 23. 6. 2019.

Centar za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća i tvrtka Bel-Press Belišće ove godine pokrenuli su novi glazbeni projekt u gradu Belišću, uz pokroviteljstvo Grada Belišća – Cro Guitar Stars, izbor za najboljeg neafirmiranog gitarista. Potraga za najboljim neafirmiranim gitaristom, odnosno glazbenikom koji nema niti jednu objavljenu pjesmu na nekom od nosača zvuka, započela je objavom Javnog poziva početkom svibnja. Na natječaj je pristiglo tridesetak prijava, od kojih je stručni žiri u sastavu Vedran Božić, Adonis Dokuzović, Mario Kovač, Livio Berak i Tomislav Krkač, odabrao sedam najboljih gitarista koji su se predstavili jučer u live finalu u rasprodanoj dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Adrian Cvitković iz Karlovca, Edi Grofelnik iz Valpova, Domagoj Domazet iz Osijeka, Neven Šćuri iz Čakovca, Marin Đurković iz Belišća, Davorin Silađi iz Zagreba i Mario Huj iz Osijeka odmjerili su gitarističke snage u napetom finalu koji je pred žiri u dvorani stavio tešku odluku. Vedran Božić, Adonis Dokuzović, Tomislav Krkač (inače glazbeni trojac koji već više od sedam godina nastupa pod imenom Rock Masters) i belišćanski glazbeni ponos Livio Berak, odabrali su tri dobitnika. Treće mjesto i poklon Fender remen za gitaru, kabel i komplet žica te Tone Keeper gitarsku pedalu odnio je Neven Šćuri s izvedbom skladbe Andyja Jamesa Time and Time Again, a nagradu mu je uručio predsjednik stručnog žirija Vedran Božić. Drugo mjesto te Fender Mustang pojačalo ponio je Davorin Silađi koji je nastupio sa skladbom Andyja Timmonsa Electric Gypsy, dok mu je nagradu predala ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina. Titulu najboljeg gitarista i naziv Cro Guitar Star ponio je Mario Huj, koji je i žiri i publiku osvojio izvedbom skladbe Voodoo Child legendarnog Jimmyja Hendrixa, obrađenu s vlastitim improvizacijama i autorskim melodijama. Pobjednik je kući ponio Fender Mustang gitaru, Tone Keeper pedalu i snimanje jedne pjesme u studiju Croatie Records u Zagrebu. Svim ostalim finalistima Fender je pripremio komplet žica i set trzalica kao utješnu nagradu. Uz finaliste, na programu je nastupio i trinaestogodišnji Matija Blažević iz Bilja u revijalnom dijelu, pred kojim je svijetla gitaristička budućnost s obzirom na talent koji je pokazao. Prigodan poklon kao najmlađem izvođaču uručio mu je član žirija Livio Berak.

Sedam finalista predstavit će se stručnom žiriju i publici u velikom live finalu u Belišću, 20. lipnja 2019. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg s početkom u 20 sati. Osim u gitarističkim talentima, publika će uživati u atraktivnom glazbenom programu u izvedbi Rock Mastersa (Vedran Božić, Tomislav Krkač i Adonis Dokuzović).

S ciljem afirmiranja talentiranih zaljubljenika u gitaru, ovo natjecanje pruža priliku gitaristima da pokažu svoje umijeće u sviranju električne gitare. Osim mogućnosti da se predstave široj javnosti, najbolji gitaristi osvojit će i vrlo vrijedne nagrade, poput vrhunskih električnih gitara i pojačala tvrtke Fender, kao i snimanje jedne skladbe u studiju Croatie Records.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg
Foto: Efekt media

Izvor: USPJEŠNO ZAVRŠIO PRVI CRO GUITAR STARS U BELIŠĆU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>