Side Navigation

X

Uskrsna čestitka gradonačelnika grada Belišća

 

 NOVOSTI| 

Drage sugrađanke i sugrađani te mještani prigradskih naselja!

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, blagdan vjere i nade, pobjede života nad smrću i pobjede dobra nad zlom. 

I ove godine ovaj blagdan dočekujemo u izazovnim, nesigurnim i neizvjesnim vremenima uzrokovanim pojavom i širenjem koronavirusa koji je poremetio živote ljudi u našem gradu, diljem naše Domovine i cijeloga svijeta. U ovo vrijeme prepuno izazova uslijed pandemije, kada mnogi posustaju i gube optimizam, neka nam univerzalne poruke Uskrsa budu nadahnuće i vodilja u našoj svakodnevici potičući u svima nama solidarnost i toleranciju. Prisjećanje na Kristovu muku, smrt i uskrsnuće nadahnjuje nas da s iskrenom ljubavlju pružimo pomoć i utjehu svima koji se nalaze u nevolji, koji zbog siromaštva i bolesti, nerazumijevanja i neprihvaćanja traže i očekuju našu podršku. Svaka patnja i izazov koji je stavljen pred nas ima svoj razlog, uz želju da iz ovih izazovnih vremena izađemo jači i povezaniji, da nas teškoće s kojima se susrećemo vrate istinskim ljudskim vrijednostima ljubavi, poštovanja i razumijevanja.

Uskrs je i obiteljski blagdan, a ove godine, kao rijetko kada ranije, okupit ćemo se oko blagdanskog stola u krugu najuže obitelji, no naši domovi neće biti puni kao ranije, a to nam daje priliku da dublje promislimo o značenju Kristova uskrsnuća. Stoga pokažimo uz ovaj Uskrs kršćansku strpljivost, poniznost, brigu i ljubav za bližnje jer nas baš to čini i vjernicima i odgovornim građanima. Neka odgovorno ponašanje, strpljenje, solidarnost, razboritost i zajedništvo budu temelji na kojima ćemo, unatoč problemima i izazovima, graditi bolje, pravednije i uspješnije društvo.

Sa željom da uskrsna svjetlost i radost obasjaju vas i vaše najdraže te unesu novu vedrinu i snagu, sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i  svoje bližnje!

    Gradonačelnik grada Belišća
Dinko Burić, dr.med.

Izvor: Uskrsna čestitka gradonačelnika grada Belišća | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>