Side Navigation

X

Udruga PUKS poziva na predavanja u sklopu projekta “Važnost mentalnog zdravlja: podrška u žalovanju”

 NOVOSTI|

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama provodi projekt “Važnost mentalnog zdravlja: podrška u žalovanju” koji sufinancira Osječko-baranjska županija. U okviru tog projekta krajem ovog tjedna održat će se dva predavanja u dvorani blaženog Alojzija Stepinca u župi sv. Josipa Radnika u Belišću.

Prvo predavanje održat će se u petak, 28.10., s početkom u 19h, a nosi naziv “Iskustvo neprihvatljivih traumatskih gubitaka i proces tugovanja”. Drugo predavanje pod nazivom “Patnja, bol i smrt u svjetlu Biblije i tami ljudskog iskustva” održat će se 30.10. s početkom u 19h.

Oba predavanja održat će uvažena teologinja i bioetičarka izv. prof. doc. dr. Suzana Vuletić. Prof Vuletić predaje kolegije iz moralne teologije, bioetike i etike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, na studiju Sestrinstva pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu te na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku. Koautorica je knjige “Posljednji trenutci prije vječnosti. Teološko-bioetički naglasci shvaćanja smrti i psihološko-duhovne intervencije namijenjene umirućima i ožalošćenima”, (Vuletić, Živković). Autorica je brojnih stručnih članaka, zbornika, prijevoda i recenzija. Aktivni je sudionik znanstvenih istraživanja i članica je brojnih međunarodnih i nacionalnih organizacija i organizacijskih odbora.
Njezinu opsežnu biografiju možete pronaći ovdje: https://www.djkbf.unios.hr/hr/prof-suzana-vuletic
Priroda nas u jesen podsjeća na odlazak i na naše voljene koji nisu više s nama. Na pitanja kao što su: kako se nositi s gubitkom, kako izraziti zahvalnost onima koji su nas napustili te kako ponovo pronaći smisao života nakon gubitka naših voljenih, možete pronaći na ovim zanimljivim i poticajnim predavanjima.
Ulaz je slobodan.

Izvor: Udruga PUKS poziva na predavanja u sklopu projekta “Važnost mentalnog zdravlja: podrška u žalovanju” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>