Side Navigation

X

U belišćanskoj gradskoj knjižnici kreativno i utorkom

 

 NOVOSTI| 

Početak četvrtog tjedna Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće obilježila je kreativna radionica za odrasle koja se održala u utorak, 3. studenog 2020. godine. Vodila ju je knjižničarka Jasna Andrišić koja je odnedavno umirovljena. Ona će, zbog svojih izuzetnih kreativnih vještina, nastaviti surađivati s Knjižnicom pa će i nadalje održavati razne kreativne radionice.

Na ovoj radionici pokazala je kako se izrađuju zlatovezne čestitke. Sudjelovale su četiri žene koje su uspjele napraviti svoje primjerke tih divnih čestitki. Koristile su se pick point tehnikom koju su primijenile na papir. Zlatnim i srebrnim koncem šivale su u raznobojni hamer papir motive kao što su zvijezde, anđeli i maslačci. Pri tome su im za uspješnu izradu bile potrebne i dobre šivaće igle te oštre škarice.

Prekrasne zlatovezne čestitke itekako se mogu iskoristiti u svrhu darivanja u vrijeme nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana pa će zasigurno bar jedna od sudionica ove radionice to i učiniti.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: U belišćanskoj gradskoj knjižnici kreativno i utorkom | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>