Side Navigation

X

TRIBINA: “MISTERIJ I SMISAO PATNJE”

TRIBINA: “MISTERIJ I SMISAO PATNJE”

Objavljeno: 15. 11. 2019.

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću poziva sve zainteresirane na tribinu “Misterij i smisao patnje” na kojoj će gostovati svećenik i isusovac p. Ivan Ike Mandurić. Tribina će biti održana u petak, 22. studenog 2019. godine, s početkom u 19 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. Moderator tribine je prof. Branko Matišić.

Patnja, kako god je svatko različito doživljavao i kako god svatko mislio da je njegova neponovljiva i najteža, ipak ima nešto zajedničko svima: nezaobilazno pitanje zašto, pitanje o uzroku, o razlogu, i s time povezano pitanje o smislu patnje. Nerijetko je pitanje patnje povezano s pitanjem o Bogu. Mjesec studeni za svakog je građanina Republike Hrvatske mjesec obilježen sjetom, tugom i sjećanjem na strašne patnje i stradanja 1991. godine, poglavito u Vukovaru, gradu heroju, i Škabrnji. Kroz ovu tribinu promišljat ćemo o kršćanskom pogledu na patnju, osobnu i kolektivnu.  Znamo li supatiti s drugima? Gdje današnji hrvatski čovjek najviše pati? Prepoznajemo li vrijednost patnje za kršćanske i ljudske vrednote?

O gostu:

P. Ivan Ike Mandurić DI rođen je 6. svibnja 1962. u Posušju. Diplomirao je arhitekturu i do svoje 37 godine radio je u struci. Prema vlastitom svjedočenju, na svećenički poziv odlučio se nakon ispovijedi kod pokojnog međugorskog fratra Slavka Barbarića, a za svećenika se zaredio u 47 godini. Bio je hrvatski branitelj, a u mladosti se bavio atletikom (bacao je koplje). U isusovački novicijat stupio je 1999., a za svećenika je zaređen 2009. Poznat je kao dugogodišnji studentski kapelan bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu gdje se istaknuo svojim radom u Studentskom katoličkom centru, popularno zvanom SKAC. Sa svojim timom suradnika u SKAC-u vodio je kampove za mlade i duhovne vježbe (Modrave, Goli Otok) te brojne druge projekte za mlade. Jedan je od inicijatora udruge Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, voditelj brojnih duhovnih obnova i seminara te društveni komentator. Danas obavlja službu superiora isusovačke Rezidencije u Osijeku.

Izvor: TRIBINA: “MISTERIJ I SMISAO PATNJE” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>