Side Navigation

X

Taizé molitva u Belišću

TAIZÉ MOLITVA U BELIŠĆU

Objavljeno: 03. 12. 2018.

Brat Ulrich, član ekumenske zajednice koja živi u malom francuskom selu Taizé, posjetio je 28. studenoga 2018. godine župu Belišće. Toga dana održana je u belišćanskoj crkvi meditativna molitva prožeta pjesmama iz Taizéa, a nakon molitve brat Ulrich je kratkim filmom predstavio svoju zajednicu. Potaknuo je župljane, a posebno mlade, da posjete Taizé i tako nastave dugogodišnju tradiciju ove župe iz koje su prve skupine mladih krenule put Taizea još tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Odlasci mladih Belišćana u Taizé bili su posebno intezivni tijekom 90-ih godina, a duhovni plodovi tih hodočašća vidljivi su i danas. Tjedan proveden u Taizéu uvijek pruža snažnu duhovnu okrjepu, ali i poticaj za jače angažiranje u župnoj zajednici. Život u Taizeu oslanja se na tri molitve tijekom dana ispunjene kraćim biblijskim tekstovima, pjesmom i šutnjom.

Na susretu u Belišću sudjelovala je i skupina mladih iz Osijeka koja redovito organizira molitve u stilu Taizéa u Rezidenciji Družbe Isusove .

Nadamo se da će ovaj susret biti poticaj mladima župe Belišće za ponovni odlazak u Taize.

Tekst: Kristina Sušić

Izvor: Taizé molitva u Belišću | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>